avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Activitate trex

Activitate trex

da ..stiu ...amenda o platesc ...nici nu am de gand ..sa nu o fac ...ideea e pot sa o platesc esalonat ? si ..pot dobandi permisul inainte de plata amenzii ? ma refer la termeni legali!
Am avut o problema ..in urma cu 6 luni ..cu o alcoolemie de 0,41 in aerul respirat ...si refuzul recoltarii probelor biologice !
Sa rezolvat in procuratura ..intr`o oarecare masura ..adik mi sa dispus neinceperea urmaririi penale ..si o amenda administrativa de 1000 ron +400 ron cheltuieli judiciare ..
Problema mea este urmatoarea
1. ..eu castig 1200 ron pe luna ..si imi e cam peste mana sa platesc aceasta amenda ...As vrea sa fac ..o cerere sa o pot plati esalonat . cum as putea proceda ?
2. Azi am fost la politie si am depus copie dupa ordonanta de urgenta data de procuror ..si dovada de la retinerea permisului ! mi le`au acceptat si mi sa zis ca dureaza 2 zile cu aprobarea si eliberarea permisului ...Totusi mi`au zis ca miercuri cand ma duc dupa permis sa ma duc si cu chitanta precum ca am platit amenda ! ..Daca nu o duc ..credeti ca au dreptul sa`mi mai retina permisul? ..? Nu`mi incalca un drept dobandit prin ordonanta procurorului? Exista vreo lege care ma obliga sa platesc amenda inainte sa`mi dobandesc permisul? Ce ma sfatuiti sa fac!
Răspuns la discuția Abuz in serviciu sau nu ?
Tin sa anunt [EDITAT] ca procurorul a decis neincepere urmaririi penale impotriva mea ..cu amenda administrativa ..si 3 luni suspendare ..a permisului .,.
Neinceperea urmarii sa datorat lipsei de probe ..si a abuzului in serviciu facut de politistul de la circulatie ..deci pana la urma ..pot sa`l dau in judecata acum eu pe el:)
Va multumesc tuturor care ati raspuns pe acest subiect ! o zi buna !
Da stiu ..asa ar trebui .in cazul faptei mele ..care e consecinta juridica minima la care as putea spera ? ? Eu nu am luat nici o masura ink impotriva nimanui ,...din mai multe motive ..nu bausem decat 200 gr tuica cu 2 ore inainte ..si dupa care am mancat si copios ..mi se pare mult prea mult concentratia din aerul respirat ..Martorul meu conteaza in cercetare ? avand in vedere ca a fost prezent doar la fata locului si nu la politie cand am refuzat probele biologice?
Soferii de taxi nu au fost prezenti nici cand am suflat in fiola ..nici cand am fost oprit ..nici cand am refuzat recoltarea probelor biologice !
Dar in cazul ..cand sa comportat exact cum spun eu ..si probez aceste chestii ..este abuz in serviciu ? sau nu ?
politistii sunt platiti pentru a respecta niste drepturi ..domnule politist ! ..sunt platiti sa vorbeasca frumos ..sa constate infractiunile ..nu sa judece oamenii . Vad ca unii politisti ..fac si pe procurorul si pe judecatorul . Voi politistii nu ati auzit ink de prezumtia de nevinovatia pana la hotararea judecatorului ?
..Deci dupa parerea mea colegul dumneavoastra de la rutiera ..a masluit probele ..pentru banuiesc eu ..o razbunare sau ceva ..avand in vedere ca mama mea lucreaza in politie ...
Eu aici ..am cerut parerea unui avocat ..nu a unui politist ..ca de parerile lor sunt satul pana peste cap!
Si nu persoana in cauza nu imi e nici iubita nici ruda ..era o cunostinta care ma sunat sa vin sa o iau ..ca in oras era o bataie crunta la care politia ca deobicei nu facea fata ..si unii din batausi se luasera si de ea !
dar am martor ..persoana ..care era cu mine in masina ..a plecat dupa ce am plecat eu la politie ..deci pana in momentul ala am martor !
Am fost oprit de un politist de la circulatie in urma .sesizarii acestuia ca un bec de pozitie spate nu functioneaza ..
Mi sa cerut sa fiu testat cu aparatul alcooltest ,..am acceptat ...politistul a venit din masina cu aparatul deja pregatit fara a desigila mustiucul in fata mea ..! a iesti 0.41 alcool pur in aerul respirat ..dupa aceasta politistul a inceput sa ma ameninte ca o sa ma bage in puscarie ..si ca o sa ma duc acolo unde imi e locul ..!
in masina mea se mai afla o persoana de sex feminin ..pe care politistul respectiv a bruscat`o fara a se prezenta ..si fara ai cere acesteia sa se legitimeze ..pentru a o obliga sa mearga la sediu sa dea declaratie .. persoana respectiva refuzand ..si atunci cand la ia zis ca il da in judecata a lasat`o sa plece ..fara macar sa o legitimeze
Dupa ce am suflat in aparat ( precizez dupa ) politistul ..a chemat doi taximestristi ( parerea mea ..pentru ca la sediu politistul avea numarul personal al unuia din taximetristi) si le`a aratat aparatul ..retinundule celor doi cartile de identitate ..
La sediul politiei ..dupa ce de frica ..ca politistul o sa isi continue abuzurile ..am refuzat probele biologice ( aici banuiesc ca am gresit cel mai tare eu ) ...politistul a chemat prin telefon unul din martori ..si ia dictat cuvant cu cuvant declaratia taximestristului ( proba la asta am o inregistrare facuta cu telefonul mobin )
A trecut o luna si jumate de atunci ..si nu mi sa adus inca la cunostinta punerea in urmarire penala ..sau alte acte impotriva mea ..desi permisul mi`a fost retinut !
Ce ma sfatuiti sa fac ...sa depun plangere impotriva politistului ? sau sa astept ?
Ce sanse ..ca sa ma aleg cu o condamnare fie ea si cu suspendare sunt ? pt ca eu lucrez in Armata ..si nu vreau sa imi pierd locul de munk !