Am avut o problema ..in urma cu 6 luni ..cu o alcoolemie de 0,41 in aerul respirat ...si refuzul recoltarii probelor biologice !
Sa rezolvat in procuratura ..intr`o oarecare masura ..adik mi sa dispus neinceperea urmaririi penale ..si o amenda administrativa de 1000 ron +400 ron cheltuieli judiciare ..
Problema mea este urmatoarea
1. ..eu castig 1200 ron pe luna ..si imi e cam peste mana sa platesc aceasta amenda ...As vrea sa fac ..o cerere sa o pot plati esalonat . cum as putea proceda ?
2. Azi am fost la politie si am depus copie dupa ordonanta de urgenta data de procuror ..si dovada de la retinerea permisului ! mi le`au acceptat si mi sa zis ca dureaza 2 zile cu aprobarea si eliberarea permisului ...Totusi mi`au zis ca miercuri cand ma duc dupa permis sa ma duc si cu chitanta precum ca am platit amenda ! ..Daca nu o duc ..credeti ca au dreptul sa`mi mai retina permisul? ..? Nu`mi incalca un drept dobandit prin ordonanta procurorului? Exista vreo lege care ma obliga sa platesc amenda inainte sa`mi dobandesc permisul? Ce ma sfatuiti sa fac!
Sa platiti amenda si sa ziceti merci ca nu ati primit mai mult. Problema alcoolului la volan este cauza nr. 1 a evenimentelor rutiere in Romania si pedepsele sunt de regula mult mai mari.
da ..stiu ...amenda o platesc ...nici nu am de gand ..sa nu o fac ...ideea e pot sa o platesc esalonat ? si ..pot dobandi permisul inainte de plata amenzii ? ma refer la termeni legali!
~ Conținut șters la cerere ~
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alcool la volan
florin_cl
am shi yo o nelamurire...am fost prins k 0.60 la echilotest....la sange am avut 1.25 nu am solicitat si a2a proba de sange....ce sanse am sa scap decat cu o ... (vezi toată discuția)