avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot plati amenda administrativa esalonat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot plati amenda administrativa esalonat?

Am avut o problema ..in urma cu 6 luni ..cu o alcoolemie de 0,41 in aerul respirat ...si refuzul recoltarii probelor biologice !
Sa rezolvat in procuratura ..intr`o oarecare masura ..adik mi sa dispus neinceperea urmaririi penale ..si o amenda administrativa de 1000 ron +400 ron cheltuieli judiciare ..
Problema mea este urmatoarea
1. ..eu castig 1200 ron pe luna ..si imi e cam peste mana sa platesc aceasta amenda ...As vrea sa fac ..o cerere sa o pot plati esalonat . cum as putea proceda ?
2. Azi am fost la politie si am depus copie dupa ordonanta de urgenta data de procuror ..si dovada de la retinerea permisului ! mi le`au acceptat si mi sa zis ca dureaza 2 zile cu aprobarea si eliberarea permisului ...Totusi mi`au zis ca miercuri cand ma duc dupa permis sa ma duc si cu chitanta precum ca am platit amenda ! ..Daca nu o duc ..credeti ca au dreptul sa`mi mai retina permisul? ..? Nu`mi incalca un drept dobandit prin ordonanta procurorului? Exista vreo lege care ma obliga sa platesc amenda inainte sa`mi dobandesc permisul? Ce ma sfatuiti sa fac!
Cel mai recent răspuns: trex , utilizator 04:24, 17 Mai 2011
Sa platiti amenda si sa ziceti merci ca nu ati primit mai mult. Problema alcoolului la volan este cauza nr. 1 a evenimentelor rutiere in Romania si pedepsele sunt de regula mult mai mari.
da ..stiu ...amenda o platesc ...nici nu am de gand ..sa nu o fac ...ideea e pot sa o platesc esalonat ? si ..pot dobandi permisul inainte de plata amenzii ? ma refer la termeni legali!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan florin_cl florin_cl am shi yo o nelamurire...am fost prins k 0.60 la echilotest....la sange am avut 1.25 nu am solicitat si a2a proba de sange....ce sanse am sa scap decat cu o ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a făcut accident pe 23 ianuarie mai era cu cineva ... Vadineanu Vadineanu Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru circulatia cu un autovehicul inmatriculat in franta si cu o asigurare expirata maryann maryann buna ziua, acum 9 luni de zile am fost oprit de un agent de politie aflinduma la volanul unui autoturism cu numere de franta mi sa intocmit dosar penal , mi sa ... (vezi toată discuția)