avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva ...

Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav pe dovada nu scrie decât ca sa luat permisul după 3 luni sa dus să-l ridice a zis sa plătească la IML analizele alcoolemia era mică și ca nu se pun cele 3 luni ca a fost perioada de pandemie după a pus acela plângere cu toate ca ar trebui sa fi trecut cele 90 de zile ...a vb sa-și retragă plângerea azi a primit de la procuror foaia cu care se ridica permisul problema este ca sâmbătă a fost prins la volan a explicat toate cele și nu ia făcut dosar cei de la circa 6 acum când sa dus la udriste sa ridice permisul a zis sa aștepte 10 zile sa vadă ce se întâmpla ...poate săi anuleze permisul ? Sau dosar penal alcoolemia era de 0,17 in sânge 0,10 in aerul expirat
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
Vadineanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 19:43, 22 Septembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Art. 88 alin. (5) din OUG nr. 195/2002 republicata dispune: Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de polițistul rutier cu un mijloc tehnic certificat și depistată ca având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către instituțiile medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.
alin. (6) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată cu un mijloc tehnic certificat ca având o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării probelor biologice sau testării cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic.

Art. 336 Cod Penal alin. (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Pentru alte detalii ca sa intelegem situatia in care va aflati, ar trebui sa ne oferiti o expunere mai clara a problemei.
El a fost prins la volan sambata, si permisul il avea suspendat daca azi a primit "foaie" sa il ridice.
I se va face dosar penal pentru ca a condus sambata fara permis, si avand in vedere circumstantele, daca este condamnat i se anuleaza.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
mariustz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)