Multumesc foarte mult pentru promptitudinea raspunsurilor desi suntem in pragul sarbatorilor. Sunt la prima abatere asa ca voi urma sfaturile dumneavoastra de a colabora cu politia. Un an nou fericit!!!
Buna dimineata. E deja ora 4:31 am si nu pot dormi. Am fost "prins" "furand" un pahar gradat in valoare de 22.99 lei(doua sute douazeci si noua de mii noua sute).
Cum s-a intamplat : Am mers cu prietenii sa facem cumparaturi, ca pentru revelion, am cumparat in valoare de 230 de lei. Am vazut pe jos un produs numit si pahar de cocktail si l-am bagat in buzunar, iar la casa dupa ce am achitat toate produsele mi s-a spus sa merg intr-o camera. Am fost cautat in geanta si nu s-a gasit nimic si apoi am realizat ca e vorba de paharul respectiv si l-am scos imediat.
Au chemat politia care m-a luat la sectie si am completat un dosar verbal. Mi s-a spus sa ma intorc sa vad in ce stadiu e dosarul meu pentru ca voi pleca in Anglia la universitate la sfarsitul lunii ianuarie. Am inteles ca trebuie sa mai dau o declaratie la politie pe langa cea pe care am dat-o initial si in asta consta a doua vizita la politie.
Intrebarea mea e urmatoarea: Daca prejudiciul este mic, produsul a fost platit pe loc, aceasta fapta poate aparea la cazier? Ce sanse am sa scap doar cu o amenda administrativa si nimic mai mult.Am citit ca amenzile administrative nu apar la cazier. As vrea sa ii spun mamei dar lucru acesta ar dezamagi-o total. Din punctul meu de vedere a fost doar o confuzie si nimic mai mult.