avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier furt din hypermarket Real. AJUTOR !!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier furt din hypermarket Real. AJUTOR !!!

Buna dimineata. E deja ora 4:31 am si nu pot dormi. Am fost "prins" "furand" un pahar gradat in valoare de 22.99 lei(doua sute douazeci si noua de mii noua sute).
Cum s-a intamplat : Am mers cu prietenii sa facem cumparaturi, ca pentru revelion, am cumparat in valoare de 230 de lei. Am vazut pe jos un produs numit si pahar de cocktail si l-am bagat in buzunar, iar la casa dupa ce am achitat toate produsele mi s-a spus sa merg intr-o camera. Am fost cautat in geanta si nu s-a gasit nimic si apoi am realizat ca e vorba de paharul respectiv si l-am scos imediat.
Au chemat politia care m-a luat la sectie si am completat un dosar verbal. Mi s-a spus sa ma intorc sa vad in ce stadiu e dosarul meu pentru ca voi pleca in Anglia la universitate la sfarsitul lunii ianuarie. Am inteles ca trebuie sa mai dau o declaratie la politie pe langa cea pe care am dat-o initial si in asta consta a doua vizita la politie.
Intrebarea mea e urmatoarea: Daca prejudiciul este mic, produsul a fost platit pe loc, aceasta fapta poate aparea la cazier? Ce sanse am sa scap doar cu o amenda administrativa si nimic mai mult.Am citit ca amenzile administrative nu apar la cazier. As vrea sa ii spun mamei dar lucru acesta ar dezamagi-o total. Din punctul meu de vedere a fost doar o confuzie si nimic mai mult.
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
Cozie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:30, 1 Ianuarie 2011
Daca sunteti la prima fapta si veti fi cooperant cu organele de cercetare penala, in sensul de a va prezenta pentru darea declaratiilor, veti fi sincer si va veti regreta fata, prejudiciul fiind unul neinsemnat si acoperit, aveti toate sansele sa vi se aplice o amenda administrativa, care nu va fi trecuta in cazier.
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
ContSters181996, utilizator
Daca nu aveti antecedente penale,atunci,cu siguranta va fi o amenda administrativa.Colaborati cu politia.
Da, in cazul dvs. exista sanse foarte mari sa se aplice o amenda administrativa.
Prejudicul este foarte mic.
Nu veti avea nici cazier.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc foarte mult pentru promptitudinea raspunsurilor desi suntem in pragul sarbatorilor. Sunt la prima abatere asa ca voi urma sfaturile dumneavoastra de a colabora cu politia. Un an nou fericit!!!
Prejudiciul este mic si a fost acoperit prin restituire,dupa cum declara user-ul,stimate dle.avocat Lascosschi.
Vi se va aplica amenda administrativa a procurorului conf.art.18/1 c.pen.
Ganditi-va la consecinte ,inainte de a mai avea"impulsuri" de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket-amenda administrativa ellina ellina Am cateva intrebari. Anul trecut la inceputul anului am fost prinsa furand din supermarket, filmata se pare pe camerele video. Agentii de paza mi-au gasit ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket cristian@ cristian@ Buna seara, Nu credeam ca va trebui vreodata sa consult un avocat in aceasta situatie, dar nu e prima data cand imi dau seama ca \"niciodata sa nu spui ... (vezi toată discuția)