avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin - consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin - consecinte

Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din magazin un agent de paza a venit si m-a condus intr-o camera,unde a chemat politia. Am achitat contravaloarea produselor,mi-au dat produsele,si am fost dusa la politie pentru declaratie si amprente. Va rog frumos puteti sa imi spuneti ce se poate intampla? Care vor fi consecintele?Poate duce chiar la inchisoare? Politistii de acolo mi-au spus ca mai mult ca sigur voi primi o amenda administrativa...dar cazierul va fi patat? Va rog mult de tot sa imi raspundeti. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Maria2121, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:20, 22 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca prejudiciul a fost recuperat,conditionat de antecedentele dvs ,se pot dispune mai multe solutii
Daca nu aveti antecedente,posibil sa se aplice numai amenda administrativa care nu va afecteaza cazierul judiciar
Multumesc pentru raspuns. Nu nu am mai facut nimic niciodata ,nu am alte antecedente. Doar ca mi-au spus ca ma vor suna in maxim 3 luni,pentru alte declaratii,la procuratura. Sunt ingrijorata ce se va intampla,credeti ca exista riscul de a primi o pedeapsa cu inchisoarea?
Daca nu aveti antecedente,in astfel de situatii nu se dispun masuri privative de libertate
Avand in vedere ca prejudiciul a fost acoperit si banuiesc ca nici nu a fost de o valoare insemnata, dar si faptul ca nu aveti antecedente penale, exista sanse ca procurorul de caz sa va aplice o amenda administrativa si prin urmare sa nu fiti trimisa in judecata pentru furt.
Amenda administrativa nu se trece in cazier.
Daca primiti amenda administrativa cazierul nu va fi patat.

Alte discuții în legătură

Furt calificat AdiTop12 AdiTop12 Eu impreuna cu doua prietene am furat din mall Bacau din magazinul Dm mai multe produse cosmetie in valoare de 650 de ron si produsele au fost date inapoi ... (vezi toată discuția)
Amenda sau privare de libertate? florentina94 florentina94 Zilele trecute am fost intr-un magazin H&M ,am vazut un lantisor dragut l-am luat in cabina l-am probat iar ceasul rau m-a impins sa-l bag in geanta cu toate ... (vezi toată discuția)
Furt calificat elena111 elena111 Am 20 de ani.Ieri am mers intr-un hypermarket din bucuresti si mi-am luat o sticla de suc si niste biscuiti...Si naiba cred ca m-a impins sa dau pe la produse ... (vezi toată discuția)