avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT DIN SUPERMARKET
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT DIN SUPERMARKET

Buna seara,
Nu credeam ca va trebui vreodata sa consult un avocat in aceasta situatie, dar nu e prima data cand imi dau seama ca "niciodata sa nu spui niciodata".
Pe scurt, povestea mea e asa, fiica mea a mers la supermarket cu nepoata mea si nu pot sa mi dau seama ce le au indemnat, au furat cate o placa de 200 ron fiecare, bineinteles, au fost prinse, sesizata politia duse la sectie, au dat declaratie, au recunoscut si au lasat numerele de telefon pentru a fi chemate pentru o alta declaratie pe care o vor da in fata unui procuror.Nu mai spun ca nepoata mea urma sa se inscrie la scoala de politie, ceea ce cred ca nu mai e posibil.Ce urmeaza si ce ar trebui sa facem, ele au 20 si respectiv19 ani. Sunt disperata, va rog sa ma ajutati cu informatii.
Va multumesc anticipat.
Sa mearga sa dea declaratia , daca va permiteti , sa mearga insotite de avocat. Este important sa se prezinte deci, sa isi regrete fapta, sa aiba o atitudine de respect in fata organelor ce cercetare si, cu putin noroc, tinand cont si de lipsa antecedentelor penale, este posibil sa se aleaga doar cu oamenda administrativa, pe considerentul pericolului social redus al faptei comise .Succes.
Situatii delicate,din ce in ce mai des intalnite si intreprinse de persoane ,cu varsta la care se prezuma ca realizeaza risul la care se supun ,cand intreprind astfel de fapte
Obligatoriu sa se prezinte la audiere
Pana atunci,functie de posibilitati ,consultati avocat
In raport de antecedente .recuperare bun,deci inexistenta prejudiciu,posibil a se aplica numai amenda administrativa
Este infractiune de furt, conteaza cum s-a petrecut fapta, au prinse inainte de a trece de casa de marcat, dupa aceea, daca au martori, daca au avut vreun scop, etc
Au dat deja declaratii si acelea vor cantari foarte mult. Depinde de "nuantarea"celorlalte declaratii, asa ca angajati un avocat sa le asiste.
Daca se va ajunge cu dosarul in instanta e mai greu de obtinut o amenda administrativa.
au fost prinse dupa casa de marcat cu ele in geanta, in declaratii au recunoscut tot, fara probleme au fost sincere si pline de frica, nu au mai patit asa ceva, de la politie le au zis sa stea linistite ca nu va fi problema, dar eu sunt neagra in inima si nu pot sta asa, chiar daca banii sunt o mare problema, voi vedea.
Din nefericire,pentru doua fete tinere,manate de oarecare imaturitate si inconstienta este vorba despre o infractiune de furt calificat pre.de art 208-209 lit., (de doua sa mai multe persoane)si e c.pen.(furt din loc public),fapta care este sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani.
Cele doua fete trebuie sa mearga la sa dea declaratii,cum este si corect,dar si normal,sa recunoasca fapta si sa colaboreze,cel putin formal ,cu organele de ancheta.
in mod,aproape singur,fiind vorba despre persoane tinere,aflate la prima fapta,cu o atitudine sincera,cu un prejudiciu acoperit,prin restituire,vor beneficia de o amenda aprocurorului,conf.art.18/1 c.pen.
Despre Academia de Politie,dupa un astfel de moment,nu cred ca mai poate fi vorba.

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Cazier furt din hypermarket real. ajutor !!! Cozie Cozie Buna dimineata. E deja ora 4:31 am si nu pot dormi. Am fost \"prins\" \"furand\" un pahar gradat in valoare de 22.99 lei(doua sute douazeci si noua de mii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)