avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

am si eu o intrebare
acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a prins au dat declaratie si cred ca s-a facut si plangere.mi s-a spus ca se poate sa-mi dea o amenda.mi se va scriie fapta si in cazier?pana acum nu am avut nici o problema.cazierul imi este curat.va rog ajutati-ma.
Veti primi o amenda administrativa deoarece gradul de pericol social este unul scazut. Aceasta nu se inscrie in cazierul dvs. Stati linistita. Dar atentie, sa nu mai procedati asa deoarece a doua oara solutia poate fi alta.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Cu un prejudiciu de 26 lei, eu as spune ca pericolul social nu e intrunit , ca element constitutiv al infractiunii.
Asa incat, e posibil sa nu se dispuna nici macar o amenda administrativa.
Cooperati cu organele judiciare.
Succes si ....atentie , intrucat furtul calificat e sanctionat cu pedeapsa cu inchisoarea, si , cateodata , aplicand legea , nu exista un criteriu evident de diferentiere a furturilor marunte , de cele cu o paguba patrimoniala insemnata.
Pedeapsa e unica : cea cu inchisoarea.



Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca nu au chemat atunci politia, putin probabil sa o mai sesizeze.
De obicei, pastreaza copii de pe buletin etc. pentru ca in cazul in care se mai intampla vor chema politia.
poate nu mam exprimat bine.au chemat politia caci politaiul mi-a facut dosarul si eil m-a intrebat daca vreau sa dau declaratie.politistul pe care l-am intrebat a spus ca fapta imi va ramane toata viata i cazier.oare a spus numa ca sa ma sperie?
Daca atat ati furat(after-shave-26 ron) si nu mai aveti antecedente....da, a spus-o doar ca sa va sperie. Nu veti avea niciun cazier patat.

Alte discuții în legătură

Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)
Furt calificat ajutati-ma!! tynna tynna in urma cu o luna eu si ink o prietena am furat din hypermarket produse cosmetice in val de 80lei, am fost prinse am platit produsele am dat declaratii!a fost ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)