avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat - oglinzi auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat - oglinzi auto

Buna ziua.
Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am fost dusi la sectie unde am recunoscut tot si ca urma sa le vindem prin intermediul internetului pentru suma de 150 lei. Era a doua oara cand am furat, celalalt furt fiind in urma cu aproximativ un an de unde am luat oglinzi de pe 4 masini. Am scris in declaratia data de mine acestea de mai sus si am si specificat ca eu am fost cel care le-a vandut prin intermediul unei firme de curierat rapid. Am mai specificat ca regret cele intamplate si ca nu am antecedente penale. Sunt o persoana cu studii superioare si lucrez.

Ce se va intampla in continuare? Credeti ca am sanse sa nu mi se intocmeasca dosar penal? Pot iesi din asta doar cu o amenda administrativa sau aici este vorba de o amenda penala? O sa se ajunga la un proces sau procurorul o sa decida ce se va intampla in continuare? Ce sfaturi imi puteti da?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 21:35, 20 Noiembrie 2010
Procurorul va decide daca va trimite in judecata.Insa faptul ca ati recunoscut, ati cooperat si nu aveti antecedente v-ar putea aduce doar o amenda administrativa.
Da, ar fi posibila si o amenda administrativa.
Dar la fel de bine se poate sa se aplice si o pedeapsa cu suspendare.
In urma cu cativa ani ati fi fost arestat preventiv pentru aceasta fapta.

avocat Claudiu Lascoschi
din experienta mea hotii de oglinzi/roti de rezerva/casetofoane sunt prinsi rar, politia nu prea se omoara sa raspunda la plangerile pagubitilor, dar cand pica cate unul ffff greu scapa fara pedeapsa cu inchisoarea (50% din cazuri cu suspendare, 50% nu....)
Exista posibilitatea de a se apara inca din faza de urmarire penala si daca isi angajeaza avocat care sa isi dea silinta sa il apere ar putea exista sanse la o amenda administrativa.
Daca se sesizeaza instanta amenda adminiistrativa este exclusa.

avocat Claudiu Lascoschi
alexchiciu a scris:

din experienta mea hotii de oglinzi/roti de rezerva/casetofoane sunt prinsi rar, politia nu prea se omoara sa raspunda la plangerile pagubitilor, dar cand pica cate unul ffff greu scapa fara pedeapsa cu inchisoarea (50% din cazuri cu suspendare, 50% nu....)

Si eu cred la fel...se comit f multe furturi auto si sunt prinsi f putini..cred ca nu este aceiasi situatie ca atunci cand fura dintr'un hipermarket cand majoritatea se aleg cu amenzi administrative.Are un grad de pericol social mai ridicat..motiv pt care cred ca ati fi norocos daca v'ati alege cu o amenda penala sau chiar inchisoare cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Furt calificat -oglinda auto alexvl006 alexvl006 Am furat o oglinda de la un bmw, am fost la politie si aveau amprentele mele pe carcasa oglinzii respective si o camera de filmat in zona pe care am fost zarit ... (vezi toată discuția)
Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Furt -posibilitati de sanctionare stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Speta e urmatoarea:major-18 ani si jum., impreuna cu 2 minori (16 ani si 14 ani) prinsi in Buc. la furat aparate audio din ... (vezi toată discuția)