avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt -posibilitati de sanctionare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt -posibilitati de sanctionare

Buna ziua!
Speta e urmatoarea:major-18 ani si jum., impreuna cu 2 minori (16 ani si 14 ani) prinsi in Buc. la furat aparate audio din masini.Minorii prinsi initial , iar majorul a fugit.Dupa o ora majorul e sunat de minori sa se intalneasca cu ei ca au scapat(minciuna-politia se afla langa minori).Majorul vine la intalnire si e saltat de Politie, dus la sectie batut zdravan si cu decaratie luata ca a savarsit fapta.Majorul nu a fost prins nici cu aparatele asupra lui (ele erau la minori) si nici cu sculele de spart autoturisme( se aflau la minori-acestia fiind copiii unor indivizi care se ocupau cu asa ceva).
Va rog sa-mi dat un raspuns, e vorba de fiul unei colege (care si-a crescut copilul singura, e divortata )si care se pare ca a ajuns pe cai gresite.
Intrebarile sunt:
1. Care sunt variantele de condamnare?Poate sa spere la suspendarea executarii pedepsei?Sau la amenda penala?Dosarul e la Politie si fapta a avut loc pe 19 februarie 2010.Este la prima abatere iar cu ocazia bataii a spus in declaratie ca a mai facut si alte furturi din masini prin Targoviste.
Va multumesc anticipat!
Situatie destul de grava mai ales ca a fost insotit de doi minori.
Trebuie sa faca dovada ca acei minori au fost coordonati de alti majori, de unde aveau si sculele.
Consultati un avocat ,sa nu mai dea nicio declaratie decat in prezenta unui avocat, daca are urme de lovituri sa ceara efectuarea unui certificat medico-legal. etc.
Nu cred ca va scapa cu o amenda.
problema este de probatoriul faptelor. exista participatia penala, instigarea, tainuirea, majoratul nu aduce numai beneficii ci si obligatii, printre acestea si obligatia de a raspunde pentru faptele proprii. daca se dovedeste ca nu a participat la comiterea faptelor s-ar putea face aplicarea art.18.1 C.Penal, poate o amenda penala, poate una administrativa. pentru mai multa sigurata pe viitor, unii ar trebui sa mearga singuri pe strada cu miinile in propriile buzunare...
Avand in vedere ca este major ,ca a recunoscut comiterea de fapte similare,
conditionat de valoarea prejudiciului,instanta de judecata poate sa dispuna condamnarea cu suspendare.
Lamuriti aspectul Este la prima abatere iar cu ocazia bataii a spus in declaratie ca a mai facut si alte furturi din masini prin Targoviste
Va multumesc, domnule avocat!Cu deosebit respect, G.
Eu cred ca se poate intampla orice.Adica e posibila in principiu orice pedeapsa.
Trebuie sa se ocupe un avocat de caz si sa isi formeze o idee in functie de imprejurarile concrete.
Exista cazuri in care se poate aplica si amenda administrativa insa aici problema este mai complicata datorita agravantelor.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)
Magazinul de paine Georrge Georrge Salut...am si eu o problema si as vrea sa stiu cam cum s-ar termina. Intr`o seara am plecat de la discoteca cu 2 prieteni si fiind in stare de ebrietate am ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de furt califica!!! meteorit meteorit In urma cu 4 luni ma plimbam cu prietenii prin oras cu masina mea si cu inca un prieten cu masina,deci eram in 2 masini,la un moment dat 3 dintre ei au sesizat ... (vezi toată discuția)