avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt acuzat de Furt califica!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt acuzat de Furt califica!!!

In urma cu 4 luni ma plimbam cu prietenii prin oras cu masina mea si cu inca un prieten cu masina,deci eram in 2 masini,la un moment dat 3 dintre ei au sesizat ca nu mai avem in nici o masina benzina si ne`au spus ca se duc sa fure benzina.Au furat din cca 12 masini benzina,ne-au bagat`o in rezervoare(mentionez ca in tot acest timp eu nu m-am dat jos din masina),si dupa inca cateva ture prin oras am fost opriti de politie,iar politistii vanzand`u`i pe prietenii mei i-au recunoscut ca sunt clienti vechi(mentionez ca ei sunt minori cei 3 care au furat),i-au dat jos din masini,i-au batut apoi ne-au dus pe totii la sectie unde ne-au batut de noaptea de la ora 12 pana a doua zi la 4 dupa -masa.Am citit in dosar ca sunt acuzat de furt calificat.Mi-am angajat un avocat,dar nu se ocupa de cazul meu.Am dat banii degeaba.Imi puteti spune ce ar trebui sa fac?Ce pedeapsa ma asteapta?(a doua zi dupa ce am scapat de la politie mi-am scos certificat medico-legal)
In sarcina dvs se retine infractiunea de furt calificat , gradul de pericol social ridicat este dat si de circumstanta agravanta legala savarsirea de catre un major impreuna cu un minor , in speta mai multi minori , cat si de calitatea bunului sustras.
Imprejurarile savarsite , fapta fiind savarsite de doua sau mai multe persoane impreuna imprima acesteia un caracater grav.
Dvs spuneti ca agentii de politiei v-au batut , acestia au savarsit infractiunea de cercetare abuziva.Daca aveti antecedente penale , sau ati recidivat iar este rau.
Luati legatura cu un alt avocat daca actualul nu se ocupa corespunzator de caz.
unica sanctiune in cazul furtului calificat este pedeapsa cu inchisoarea.
Succes
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu am antecedente de nici un fel,ce se va intampla?
Cel mai rau scenariu ar fi inchisoare cu executare.
N-am inteles... cati ati fost pana la urma? Ca deocamdata ai enumerat 3 minori si cu tine major total 4 si erau 2 masini... cine conducea a 2-a masina? (nu ca ar conta prea mult dar sa-mi fac o idee mai exacta despre speta)... daca este exact cum spui tu si sunt dovezi ca asa e (sau nu sunt dovezi contra ca in dubio pro reo) ma gandesc ca ai fost doar complice si s-ar putea sa scapi cu un NUP... dar repet... numai daca e asa cum zici tu.
a doua masina o conducea un amic de al meu,in masina mea era unul si in a doua masina era amicul meu cu ceilalti doi minori,as putea scapa daca mi-as elibera un certificat de de la spitalul de psihiatrie ?prima data cand am fost cu avocata mea la politie mi s-a spus ca o sa se ceara masuri administrative,dar cand am fost sa semnez declaratiile a doua oara am vazut ca scria furt calificat

Alte discuții în legătură

Furt in tren amy_dyly_2008@yahoo.com amy_dyly_2008@yahoo.com #-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia ... (vezi toată discuția)
Furt de masina si conducere fara permis raluca_andreea raluca_andreea buna seara! sper ca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri! o ruda de a mea in varsta de 18 ani a furat o masina si a condus-o fara a avea permis de conducere si ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)