avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt in tren
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt in tren

#-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia CFR(colegul meu este minor)acum am fost dusa la politie si mi sa luat declaratie.si acuma nu stiu ce as putea patii nu mai am antecedente penale imi este frica sa nu fiu acuzata de corupere de minori,credeti ca as putea face inchisoare pt asta va rog raspundetimi sunt disperata nu stiu ce sa fac#-o
In primul rand nu aveti ce cauta la politie sa dati declaratie fara un avocat. Faptul ca ati furat alaturi de un minor va constitui o agravanta pentru dvs.Faptul ca nu aveti antecedente penale este in favoarea dvs.si puteti obtine o pedeapsa cu suspendare conditionata a executarii pedepsei.
Consultati un avocat si mergeti insotita de el la politie sau procuratura.
Succes.
Nu e de loc de joaca cu asta! Puteti sa va distrugeti viitorul!.Vorbiti cu parintii sa va angajeze urgent avocat. ..problema este furtul si agravanta cu minorul
Nu de faptul ca veti fi acuzata de corupere de minori trebuie sa va fie frica, ci pentru ca veti fi trimisa in judecata pentru infractiunea de furt calificat trebuie sa va faceti griji. Angajati un avocat si sfatuiti-va cu el cat mai urgent.
poti fi incadrata la infractiunea de furt calificat, nu trebuia sa te duci la politie fara un avocat .parerea mea este sa-ti angajezi un aparator care sa se ocupe de cazul tau ca nu este o gluma si da se poate face inchisoare pt fapta respectiva, in cazul in care dosarul va fi inaintat in instanta
Este vorba despre infractiunea de furt calificat,astfel cum este aceasta prevazuta de art.208-209 lit.d (loc public)c.pen,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani,urmand a vi se aplica si agravanta prev.de art.75 lit.c(savarsirea faptei impreuna cu un minor,de catre un major ).
Daca sunteti la prima fapta(infractor primar),daca recunoasteti fapta si colaborati cu organele de urmarire penala si cu instanta,prejudiciul fiind acoperit prin restituirea bunului sustras,este posibil sa vi se aplice o pedeapsa cu suspendarea executarii,conform art.81 c.pen.
Oricum, veti avea cazier judiciar,dupa aplicarea unei pedepse de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori razvannell razvannell buna ziua am si eu o problema.am fost complice cu un prieten si am furat un moped (scuter)dar ne-a prins si l-am returnat,asta sa intamplat dupa ce am consumat ... (vezi toată discuția)
Acuzat pentru furt calificat andrei281288 andrei281288 Buna ziua , In urma cu cateva luni ( cca 2 luni ) am fost acuzat pentru furt calificat eu si cu 5 prieteni , intr-o seara am fost intr-un pod al unui bloc ... (vezi toată discuția)
Furt din scoala gabriela_roxana gabriela_roxana Numele meu e Gabi si am si eu o intrebare la dumnevoastra ,ce ne sfatuiti sa facem daca tata a fost prins la furat in incinta unei scoli care era in reparatii ... (vezi toată discuția)