avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

buna ziua am si eu o problema.am fost complice cu un prieten si am furat un moped (scuter)dar ne-a prins si l-am returnat,asta sa intamplat dupa ce am consumat alcool.si respectivul proprietar al mopedului ne-a dus la o sectie de politie am dat declaratii,ne-a facut dosar penal pentru furt calificat.si politistul de la sectie mi-a spus k o sa-mi vina o amenda acasa .prietenul cu care am furat mopedul este minor si trebuie sa plateasca expertiza.se poate ca proprietarul mopedului sa ne bage in tribunal,si sa fiu acuzat si de corupere de minori?posibil sa fac inchisoare?cati ani?am nevoie de un raspuns urgent.multumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:18, 22 Februarie 2013
Ce varsta aveti?
Antecedente penale...
antecedente 1 data am ami furat 300 de lei da am returnat banii nu sa intamplat nmk eu 18 el 15
Este posibil sa se retina in sarcina dvs circumstanta agravanta prevazuta de art. 75 din Codul penal, litera c. "savarsirea infractiunii de catre un infractor major, daca aceasta a fost comisa impreuna cu un minor".
Insa datorita varstei dvs de 18 ani speram sa nu se dea o eficienta prea mare acestei agravante.
imi puteti spune toate consecintele posibile pe care le pot suporta?
Ar fi trebuit sa va ganditi la aceste inainte.
Acum in functie de probele care se vor administra, de comportamentul dvs anterior si ulterior savarsirii faptei, de durata de timp care va trece pana la sesizarea instantei, de recuperarea prejudiciului, puteti spera la o pedeapsa cu suspendare sau in cel mai fericit caz la o amenda administrativa.
Luati legatura cu un avocat care sa va asiste pe parcursul cercetarilor.

Alte discuții în legătură

Furt in tren amy_dyly_2008@yahoo.com amy_dyly_2008@yahoo.com #-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia ... (vezi toată discuția)
Furt amdbuc amdbuc V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari : Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de furt califica!!! meteorit meteorit In urma cu 4 luni ma plimbam cu prietenii prin oras cu masina mea si cu inca un prieten cu masina,deci eram in 2 masini,la un moment dat 3 dintre ei au sesizat ... (vezi toată discuția)