Numele meu e Gabi si am si eu o intrebare la dumnevoastra ,ce ne sfatuiti sa facem daca tata a fost prins la furat in incinta unei scoli care era in reparatii cu materiale de reparat si toata marfa a fost recuperata.?ce pedeapsa poate primi?va multumesc mult.mentionez ca nu mai are nici obatere.
Raspunde penal, indiferent de faptul ca prejudiciul a fost recuperat.
Depinde in ce imprejurari a savarsit fapta, functie de care se face incadrarea juridica , se iau in considerare eventualele circumstante agravante / atenuante si abia apoi se poate contura un nivel al pedepsei.
Pentru a va putea arata limitele pedepsei trebuie stabilita exact incadrarea juridica a faptei in raport de circumstantele in care aceasta a fost comisa.
Deci precizati-ne in ce conditii a fost saravarsit acest furt:
Impreuna cu alte persoane,eventual minori,pe timp de zi sau de noapte,prin efractie ,escaladare si daca a existat doar tentativa sau a fost surprins cu obiectele sustrase.
IA VENIT O CITATIE ACASA SI ESTE INCADRAT CA INVINUIT SI SCRIE ART 208-209.CE PEDEAPSA AR PUTEA PRIMI.VA MULTUMESC SPECIFICA CA IN CAZ DE NEPREZENTARE SE VOR APLICA SANCTIUNI PREVAZUTE DE ART 198 C PR.PEN.
Pedeapsa pentru infractiunea de furt calificat,in conditiile care i-au fost retinute tatatlui dvs,este de la 3 ani la 15 ani inchisoare.
In functie de antecedente, de circumstantele personale,de acoperirea sau nu a prejudiciului,de probatoriile administrate in cauza,poate primi o sanctiune minima cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen
Furt calificat
casket3
la savarsirea unei infractiuni de furt calificat si distrugere, cu prejudiciul recuperat (returnat de catre faptuitor) si daunele platite, ce pedeapsa se va ... (vezi toată discuția)