avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice

am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la prima abatere!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:11, 4 Iunie 2010
depinde de valoarea prejudiciului ,daca afost recuperat ,de circumstantele atenuante /1 an cu suspendare cu termen de incercare 3 ani cel mult
Complicele este pasibil de aceeasi pedeapsa cu faptuitorul.
Complicele si autorul "beneficiaza de aceiasi sanctiune.
Este vorba despre infractiunea de complicitate la furt calificat,prev.de art.26 rap.la art.208-209 lit a(doua sau mai multe persoane)lit.g(pe timp de noapte),pedepsit cu inchisoarea intre 3 ani si 15 ani inchisoare.
In functie de valoarea bunurilor sustrase,de acoperirea prejudiciului,de participatiunea dvs la comiterea faptei,daca sunteti infractor primar sau recidivist,de atitudinea abordata in timpul cercetarilor si in instanta ,de o serie de alte circumstante personale,puteti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii,conform art.81 c.pen
Depinde de multe lucruri.
Se poate 3 ani sau mai putin, cu executare sau cu suspendare.
Avocatul dvs. va analiza aceste aspecte dupa ce va studia dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat bezck_you bezck_you As avea o intrebare, in cazul in care am fost complice la un furt calificat din care s-au sustras mai multe bunuri din masini, la unele dintre ele am ... (vezi toată discuția)
Furt din scoala gabriela_roxana gabriela_roxana Numele meu e Gabi si am si eu o intrebare la dumnevoastra ,ce ne sfatuiti sa facem daca tata a fost prins la furat in incinta unei scoli care era in reparatii ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste tentativa de furt in cazul acesta? AnaCorina AnaCorina Doua persoane au fost surprinse de politie, cand incercat sa fure niste materiale de constructii de pe o proprietate. - vazandu-i pe politisti au fugit de ... (vezi toată discuția)