avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

As avea o intrebare, in cazul in care am fost complice la un furt calificat din care s-au sustras mai multe bunuri din masini, la unele dintre ele am participat si eu, ceea ce imi pare foarte rau ca nu m-am gandit inainte la consecinte, ce as putea pati? Acuma sunt doar la faza de urmarire penala. Vinovat sunt, nu sustin ca nu, dar m-ar interesa care sunt riscurile la care sa ma gandesc.
Mentionez ca toate bunurile care au fost asupra mea au fost reinapoiate in stare perfecta, am comunicat cu oraganele de politie emitente, au fost depuse doar cateva plangeri, si au fost vandute 3 bunuri sustrase de catre celelalte persoane cu care am mai fost. Mentionez ca o persoana a mai sustras si alte bunuri cu alte persoane in care eu nu sunt implicat. Mai mentionez ca sunt la prima abatere. Astept un raspuns de la dumneavoastra.
Cu stima ......
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 23:11, 20 Noiembrie 2009
Daca sunteti minor s-ar putea sa scapati cu cateva luni intr-o scoala de reeducare!
Daca sunteti major si nu sunteti recidivist , fiind prima dumneavoastra "abatere" aveti sansa sa primiti un an-doi cu suspendare! Insa pentru asta va recomand sa apelati la un avocat specializat pe drept penal care sa va reprezinte!
tot cu stima iti raspund puscaria , dar probabil ca data asta o sa scapi cu cu suspendarea data viitoare ai un loc pregatit in celula garantat
Coautorul, instigatorul si complicele la o infractiune savarsita cu intentie se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se tine seama de contributia fiecaruia la savarsirea infractiunii, precum si de dispozitiile art. 72.
Pedeapsa ar fi inchisoarea de la 3 la 15 ani, insa, la individualizarea pedepsei se va tine cont de circumstantele personale , cele cu privire la fapta , de atenuante si agravante , etc. Pe langa acestea, fiind dat si faptul ca ati sustras acele bunuri in repetate randuri, exista si concurs de infractiuni , ceea ce presupune ca deja stati un pic mai rau.
Chiar daca prejudiciul a fost reparat , pericolul social al faptei exista si , ca atare, vi se va aplica o pedeapsa , fie ea si cu suspendare, intrucat pedeapsa , are si un rol preventiv,fiind un mijloc de corectare si reeducare a celor ce comit fapte antisociale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Buna ziua!
In conformitate cu prevederile art.209, lit. a din c.pen pedeapsa este de la 3 la 15 ani. Conform art. 27 din acelasi cod pedeapsa pentru complice este aceeasi ca pentru autor. Avand in vedere prevederile art. 74 c.pen referitor la imprejurari care pot constitui circumstante atenuante, practica judiciara in domeniu, este posibil sa primiti minimum de pedeapsa , adica trei ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice perfectlemon90 perfectlemon90 am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la ... (vezi toată discuția)
Este posibila pedeapsa cu suspendare ? Cristina711 Cristina711 Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi ... (vezi toată discuția)
Furt calificat. PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa deschid un subiect destul de des dezbatut,si anume furt calificat,aseara am intrat in contradictoriu cu un prieten,care mi-a spus ca defapt,cel ... (vezi toată discuția)