Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi i-a abandonat si C i-a recuperat, au sanse A si B la pedeapsa cu suspendare ? Mentionez ca nu au antecendente penale.
Multumesc mult de raspuns.
Si-au recunoscut fapta. Amandoi sunt studenti si au referinte foarte bune. Eu cred ca a fost o nebunie de moment. Si daca nu primesc cu suspendare cat pot primi aproximativ ?
Ambii sunt coautori la infractiunea de talharie forma agrava- savarsita de doua sau mai multe persoane si avand asupra sa o substanta paralizanta(art. 211 alin 2 indice 2 C.pen.) fiind pasibili de[ 7-20 ani] inchisoare. In acesta situatie suspendarea conditionata a executarii pedepsei este exculsa.
Daca instanta ar retine o circumstanta atenuanta judiciara(ex: art. 74 lit c C.pen.-atitudinea infractorului dupa savarsirea infractiunii rezultand din prezentarea sa in fata autoritatii sau comportarea sincera la proces) pedeapsa principala ar fi intre [1-7 ani). Daca in concret s-ar stabili o pedeapsa de maxim 3 ani prima conditie si neavand antecedente penale implicit si a doua conditie ar fi indeplinite, privind suspendarea conditionata a executarii pedepsei; totusi pentru a dispune suspendarea instanta trebuie sa considere ca scopul pedepsei poate fi atins si fara executare conditie de la lit. c, art 81 C pen.
Talharie
Cristina711
Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e ... (vezi toată discuția)
Viol
mihai_claudiu
Va rog frumos sa ma ajutati,fratele meu saptamana trecuta a fost la discoteca si a fost suspect ca ar fi violat,batut si talharit(i-a luat un inel si un ceas) ... (vezi toată discuția)