avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este posibila pedeapsa cu suspendare ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este posibila pedeapsa cu suspendare ?

Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi i-a abandonat si C i-a recuperat, au sanse A si B la pedeapsa cu suspendare ? Mentionez ca nu au antecendente penale.
Cel mai recent răspuns: Cristina711 , utilizator 21:05, 14 Noiembrie 2011
Multumesc frumos de raspuns. Ei, amandoi, au fost sinceri in timpul declaratiilor si si-au recunoscut fapta. Sunt sigura ca le pare rau dar regretele sunt tardive. Sa speram ca va conta asta. Deocamdata sunt in arest preventiv. Ar putea sa ii tina acolo mai mult de 29 de zile ?
Mai am o intrebare referitoare la acest caz. Exista posibilitatea ca unul sa ia cu suspendare si celalalt nu ? Sau daca va primi unul, primeste si celalalt tot cu suspendare ?
Din pacate vorbim despre o fapta grava cu o incadrare pe masura: 7-20 ani! In principiu se poate obtine o pedeapsa cu suspendare, dar acest fapt depinde de multe alte aspecte ale cauzei.
Daca se va merge pe aplicarea art. 320 indice 1 c.p.p. din start se vor reduce limitele pedepselor cu o trime. Daca mai exista si circumstante atenuante limitele se mai pot reduce, astfel incat sa se poata dispune macar o suspendare sub supraveghere.
Se pot da pedepse diferite, in functie de gradul de implicare al fiecaruia in savarsirea faptei si de atitudinea procesuala.
In arest este posibil sa stea mai mult de 29 de zile.
Va multumesc ca mi-ati raspuns la toate intrebarile. Pedepse diferite inteleg ca pot lua, nedumerirea mea era daca s-ar putea ca unul sa ia cu suspendare, iar celalalt nu. Intre timp am aflat ca nu. Sper sa constituie circumstante atenuante faptul ca le pare rau, ca sunt studenti si ca au cazierul curat. Pentru ca sunt convinsa ca nu mai fac asa ceva niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie Cristina711 Cristina711 Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e ... (vezi toată discuția)
Talharie - posibilitate primire pedeapsa cu suspendare genoclau genoclau buna seara, as avea o antrebare pt o talharie in banda organizata comisa de un minor fara antecedente penale poate fi pedepsit doar cu ... (vezi toată discuția)
Viol mihai_claudiu mihai_claudiu Va rog frumos sa ma ajutati,fratele meu saptamana trecuta a fost la discoteca si a fost suspect ca ar fi violat,batut si talharit(i-a luat un inel si un ceas) ... (vezi toată discuția)