Buna ziua!
Speta e urmatoarea:major-18 ani si jum., impreuna cu 2 minori (16 ani si 14 ani) prinsi in Buc. la furat aparate audio din masini.Minorii prinsi initial , iar majorul a fugit.Dupa o ora majorul e sunat de minori sa se intalneasca cu ei ca au scapat(minciuna-politia se afla langa minori).Majorul vine la intalnire si e saltat de Politie, dus la sectie batut zdravan si cu decaratie luata ca a savarsit fapta.Majorul nu a fost prins nici cu aparatele asupra lui (ele erau la minori) si nici cu sculele de spart autoturisme( se aflau la minori-acestia fiind copiii unor indivizi care se ocupau cu asa ceva).
Va rog sa-mi dat un raspuns, e vorba de fiul unei colege (care si-a crescut copilul singura, e divortata )si care se pare ca a ajuns pe cai gresite.
Intrebarile sunt:
1. Care sunt variantele de condamnare?Poate sa spere la suspendarea executarii pedepsei?Sau la amenda penala?Dosarul e la Politie si fapta a avut loc pe 19 februarie 2010.Este la prima abatere iar cu ocazia bataii a spus in declaratie ca a mai facut si alte furturi din masini prin Targoviste.
Va multumesc anticipat!
Cata fapte de furt au fost retinute in sarcina celor trei ?
Nu cred in acordarea unei amenzi administrative a procurorului,conf.art.18/1 c.pen.
Pentru a a putea evalua care va fi finalul ,trebuiesc cunoscute mai multe amanunte.
e cam greu pentru ca are circumstante agravante conf art 75 lit c cod penal si se merge spre efecte nu vreau sa va sperii dar vedeti si 78 cod penal dar poate primi si suspendare daca este cooperant si este prins pentru prima data
succes
Cu avocat care sa stie sa il apere poate primi suspendare.
Depinde insa si de alte lucruri care sunt concrete.Un moc amanunt poate spulbera sansele pentru suspendare.
Nici nu stim cate fapte sunt comise si vorbim despre suspendarea executarii,eu cred ca aceasta discutie este cam prematura,fata de necunoasterea unor date elementare din dosar,care nu au fost facute cunoscute de user.
Eu nu zic ca este imposibil,dar nu avem suficiente date pentru a putea face acest"pronostic"
Magazinul de paine
Georrge
Salut...am si eu o problema si as vrea sa stiu cam cum s-ar termina. Intr`o seara am plecat de la discoteca cu 2 prieteni si fiind in stare de ebrietate am ... (vezi toată discuția)