avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT Calificat -Oglinda auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT Calificat -Oglinda auto

Am furat o oglinda de la un bmw, am fost la politie si aveau amprentele mele pe carcasa oglinzii respective si o camera de filmat in zona pe care am fost zarit .
Am recunoscut , si am formulat ca am luat oglinda respectiva drept urmare a faptului ca soferul respectiv m-a stropit cu masina calcand intr-o balta anterior, am luat oglinda si am aruncat-o la boscheti. Am vorbit cu omu respectiv , i-am platit oglinda , nu se constituie parte civila . Precizez ca nu am antecedente penale , ce mi se poate intampla . Pot scapa cu o amenda administrativa? Si daca da , intre ce sume se incadreaza aceasta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:18, 17 August 2010
amenda administrativa este in cuantum de la 10 lei la 1.000 lei; daca apreciaza procurorul , va poate aplica o amenda administrativa.
avocat Cristina Popescu
Da, in prezent exista sanse la aplicarea unei amenzi administrative daca sunteti la prima abatere.
Totusi o oglinda de BMV costa 500 de euro...si prejudiciul nu este chiar minor...
Insa, daca prejudiciul s-a recuperat sanse exista.
Pentru mai multa siguranta poate ca ar trebui sa va angajati avocat daca puteti.Mai poate depune si el un memoriu, etc..

avocat Claudiu Lascoschi
In functie de ancheta penala, faptul ca nu sunteti recidivist si recuperarea prejudiciului se poate aplica de procuror o amenda administrativa. Totusi este bine sa va reprezinte un avocat, inca din faza de UP.
Succes!
Da, este necesar sa isi angajeze avocat inca din faza de urmarire penala intrucat daca parchetul il trimite in judecata nu va fi aplicata de instanta o amenda administrativa ci inchisoare cu suspendare...si va avea si cazier...
In opinia mea,in speta este aplicabila o amenda administrativa....circumstante atenuante...prejudiciu achitat...nu aveti antecedente...ati colaborat cu organele de ancheta.Foarte posibil ca procurorul de caz sa mearga pe un 18 indic.1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt capace roti - amenda sau inchisoare? alexuca alexuca acum cateva zile , impreuna cu un prieten am furat 4 capace de la rotile unei masini.am fost urmariti de politie si prinsi cu ele in masina.am fost la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire arhimede arhimede Buna ziua, am si eu o problema: Zilele trecute am primit o citatie de la politie ,pentru audiere, am fost si mi sa spus ca mi sau gasit amprentele pe carcasa ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)