avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat ajutati-ma!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat ajutati-ma!!

in urma cu o luna eu si ink o prietena am furat din hypermarket produse cosmetice in val de 80lei, am fost prinse am platit produsele am dat declaratii!a fost pentru prima data!acum am primit acasa o citatie ca sunt invinuita in doarul penal....art 208-209 si sa ma prezint la audieri!vreau sa stiu daca fac puscarie sau ce mi se poate intampla!va multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand va recomand sa va angajati un avocat. In al doilea rand avand in vedere ca, dupa cate inteleg sunteti in faza de urmarire penala, ati spus ca sunteti chemata ca invinuita, si avand in vedere valoarea relativ mica a prejudiciului creat, adica a bunurilor furate, si a faptului ca nu ati mai savarsit nici o fapta penala, aveti toate sansele sa vi se dea o amenda administrativa.

Va urez bafta
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
va multumesc mult!insa nu imi permit un avocat...banuiesc k acum am doasar penal...adica cazier patat pe viata, nu?
In primul rand, aveti dreptul la un avocat, in lipsa unuia nu sunteti obligata sa declarati nimic, iar daca dovediti ca nu va puteti permite (financiar) angajarea unui avocat, puteti cere sa vi se dea unul din oficiu. Pe de alta parte, cazierul il aveti "curat", adica mai aveti antecedente penale la activ sau alte fapte care pot constitui recidiva? Este foarte important acest aspect. daca aveti un "cazier curat" si daca faptele s-au petrecut cum ati relatat, in cazul in care puteti sa mai aduceti in sprijinul dumneavoastra si alte probe (ex:caracterizare de la locul de munca sau de la asociatia de proprietari) ca sunteti o persoana care nu creeaza probleme si care are un comportamentdecent, civilizat, o persoana morala, un bun coleg, un bun subaltern, un bun salariat, un bun cetatean, care nu a mai avut probleme cu legea, etc., avand in vedere si celelalte date ale problemei, puteti "scapa" cu o sanctiune administrativa, adica fapta sa nu mai fie catalogata ca si "infractiune" in acceptiunea legii.Prezentati-va la politie, la data pentru care ati fost citata si cereti aparator (avocat) intr-una din modalitatile expuse: ori il angajati, ori cereti, motivat, din oficiu. Insa, cel mai bine ar fi ca in prealabil, sa consultati un avocat.Multa bafta si sa nu mai faceti asa.
Este posibil sa nu vi se intocmeasca dosar penal..dar mare atentie pe viitor.
tynna a scris:

va multumesc mult!insa nu imi permit un avocat...banuiesc k acum am doasar penal...adica cazier patat pe viata, nu?

Daca nu va puteti permite avocat, dovediti ca nu realizati venituri (nu aveti salariu, nu incasati chirii, etc [cu declaratie pe prpria raspundere la notar)], solicitati, printr-o cerere, cand mergeti la politie sau parchet (la data la care ati fost citata) sa vi se asigure un avocat din oficiu si....mult noroc.Nu, in acest moment, privitor la aceasta fapta, inca nu aveti cazier, doar cand se va pune in miscare actiunea penala se va trece in cazier punerea in miscare si, mai apoi, numai daca veti fi condamnata "veti avea" cazier.daca luati o amenda administrativa de la parchet, aceasta nu se trece in cazier, nefiind pedeapsa penala ci sanctiune administrativa. In cazul dumneavoastra, in cel mai fericit caz, s-ar putea constata cel mult ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, situatie in care, in baza art.10 lit.b,ind.1,C.pr.pen., situatie in care procurorul dispune scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative.

Alte discuții în legătură

Dosar penal...cazier? annie3cool4u annie3cool4u Acum ceva timp am desavarsit o infractiune de care nu sunt deloc mandra,mai exact am vrut sa fur un obect de imbracaminte si am fost pirnsa.Agentii de la ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere , ciudat codrutza19 codrutza19 Am si eu o \" mica \" problema cu care ma infrunt de ceva timp. Acum cateva luni adresa si numele meu au aparut intr-o revista , care a ajuns si in ... (vezi toată discuția)