avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere , ciudat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere , ciudat

Am si eu o " mica " problema cu care ma infrunt de ceva timp.
Acum cateva luni adresa si numele meu au aparut intr-o revista , care a ajuns si in inchisoarea-sanatoriu din Targu Ocna.
Un puscarias de acolo a facut o plangere pe numele meu, in care spune ca in anul 2000 a stat cu gazda la mine acasa, si ca atunci cand a plecat nu am vrut sa ii mai dau bunurile care le adusese.
A pus scrisoare intr-un plcic si a trimis.o la judecatorie.
Dupa cateva zile am primit citatie acasa.
Am mers la judecatorie sa vad ce sa intampla, unde am vazut minunata scrisoare.
Nu m-am prezentat la niciun proces, dar am trimis dupa fiecare citatie o inaintare ( sau o cerere nici nu stiu cum sa ii zic) catre judecatorie prin care le explicam ca nu o cunosc pe acea persoana, nu am detinut niciodata un bun imobil, deci nu aveam cum sa tin pe cineva in gazda, in plus in anul 2000 aveam 13 ani.
Am primit vre-o 3-4 citatii nu mai tin minte exact nr numarul lor.
Astazi in schimb am primit o Comunicare in care scrie.. extrans din hotararea penala nr xxx din data de....in baza art 285 C.pr.pen Dispune scoaterea cauzei, privind pe inculpatul...si partea vatamata ...de pe rol si trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa judecatoria... in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul infractiunii de abuz de incredere .

Va rog sa imi spuneti ce inseamna aceasta comunicare mai exact.
Voi mai primii citatii?
Ce se va intampla in continuare?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:08, 23 Octombrie 2009
Daca a facut plangerea penala in mod mincinos puteti sa ii faceti si dvs plangere penala pe denunt calomnios.
Codul penal art 213 Abuzul de incredere-Insusirea unui bun mobil al altuia,detinut cu orice titlu,sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a- restitui,se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda

Din precizarile dvs rezulta ca la acea data aveati 13 ani,deci nu puteati detine cu titlu de proprietate un imobil
Aspectul ca dosarul sa restituit la parchet denota interesul pentru completarea cercetarilor.Urmeaza sa fiti audiata la politie,unde este bine sa va prezentati pentru a pune la dispozitie toate amanuntele si aspectele de care aveti cunostiinta referitor la persoana din penitenciar si circumstantele implicarii dvs.
Deci veti primi citatie de la politie unde este bine sa va deplasati sa fiti audiata.
Cu siguranta veti mai fi citata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria respectiva!
Sfatul meu este sa va prezentati la audiere , sa declarati cu exactitate ceea ce ati relatat pe acest site si sa va vedeti de treaba fiindca in mod cert se va dispune neinceperea urmaririi penale.
Ideea dlui avocat lascoschi este buna in conditiile in care ai de-a face cu o persoana normala. Tinand cont ca plangerea vine de la un puscarias recomandarea mea este sa va aparati in fata procurorului prezentand adevarul si sa il lasati in plata Domnului pe cel care a facut plangerea fiindca nu ar insemna decat ca veti intra intr-un sir de plangeri impotriva lui si el impotriva dvs!B-)
SUCCES!
=D>
Mai mult ca sigur ca a facut plangerea ca sa mai iasa si el din inchisoare.

Instanta a trimis cauza la parchet pentru ca fiind infractiune la plangerea prealabila competenta revine parchetului.
Probabil ca au fost atatea termene din cauza vreunei lipse de procedura.
Va multumesc mult pt raspunsuri.
In cazul in care merg luni la politie cu acea comunicare, si le explic tot ce am explicat si in primul post, nu se poate rezolva problema mai usor?
Nu as vrea sa mai primesc nicio citatie si sa rezolv problema cat mai curand.
Stiu ca nu am nicio treaba cu acea persoana, numai ca mereu stau cu grija din cauza asta.
Imi este frica sa nu primesc vre-o amenda sau sa imi ramana ceva scris in cazier, cu toate ca eu sunt nevinovata.

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare expirat sylvestre sylvestre Am cumparat un opel calibra cu numere de spania.La 4 zile dupa achizitia acestuia am fost oprit de un echipaj rutier care mi-a spus fara a prezenta actele ca ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere gemini86106 gemini86106 Buna seara. Doresc sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: - fiul meu in varsta de 25 de ani este martor intr-un proces penal care a inceput in anul ... (vezi toată discuția)
Delapidare ContSters72939 ContSters72939 Am lucrat in functia de casier la o casa de ajutor reciproc vreo patru ani. Mentionez ca in urma cu cativa ani am fost internata in spital cu probleme psihice ... (vezi toată discuția)