avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

Am lucrat in functia de casier la o casa de ajutor reciproc vreo patru ani. Mentionez ca in urma cu cativa ani am fost internata in spital cu probleme psihice (psihopatie). La angajare la CAR, nu mi-au cerut sa fac testul psihologic. Dupa vreo patru luni de la angajare am inceput sa observ ca imi lipseau bani din gestiune. I-am spus contabilei, iar ea m-a pus sa modific registrul casei. Intre timp au inceput sa lipseasca din ce in ce mai multi bani din casierie. Casieria nu era asigurata, iar cand ieseam afara nu incuiam casa de bani, greseala mea, dar nu imi inchipuiam ca se atinge cineva de bani, fiind trei angajate. Acum vreo doi ani m-am trezit cu o citatie sa ma prezint in calitate de inculpat pentru delapidare la politie. Mentionez ca nu am mai facut registrul casei, pentru ca aveam iar probleme medicale. Dupa ce mi-au dat lichidarea in care scria ca nu sunt datoare la ei cu nimic, m-am angajat in alta parte, de unde amiesit la pensie pe caz de boala. Am fost trimisa si la IMl, de unde a reiesit ca sunt bolnava de mult timp. Vreau sa va intreb, la ce ma pot astepta? La inchisoare?
Daca ati primit o citatie, inseamna ca a fost intocmit un rechizitoriu cu propunerea de trimitere in judecata! In aceasta situatie,pe rolul instantei de judecata se afla un dosar penal in care dvs. aveti calitate de inculpat. In ce faza se afla procesul?
Nu am mai primit nici un semn de viata de la politie de o jumatate de an. Contabila este cea care m-a acuzat de delapidare, cu toate ca ea scotea bani din banca de pe CEC, si sustine ca le-am luat eu. Mai sustine si faptul ca am amenintat-o cu faptul ca isi facea mai multe state de plata, fapt dovedit de mine. Deci nu stiu ce s-a mai intamplat cu dosarul, mi-e frica sa ma duc sa vad, pentru ca sufar si de anxietate. Va multumesc pentru raspuns.
Totusi, citatia s-a primit acum 2 ani de zile. Este posibil sa se fi dispus NUP (neinceperea urmaririi penale). In acest caz se poate invoca si iresponsabilitatea faptuitorului.
Situatia e destul de complicata.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat.
Trebuie ca o persoana calificata sa se ocupe de aceasta problema.
In primul rand nu e clar daca fapta a fost comisa de dvs., dar ati facut si multe greseli.

avocat Claudiu Lascoschi
Pe fondul suferintei dvs ,exista certitudinea ca cineva a formulat plangere impotriva dvs si exista posibilitatea sa fi profitat de starea dvs de sanatate. Neglijentele repetate mentionate de catre dvs in exercitarea obligatiilor de serviciu sunt numeraose si variate ,putand fi incadrate functie de prejudiciul material sub incidenta mai multor infractiuni.
Chiar daca au trecut 2 ani de cand a-ti primit citatia,ar fi de preferat sa solicitati fie personal comunicarea stadiului cercetarilor,eventual concluziile ,functie de care sa apelati la avocat.Multa sanatate

Alte discuții în legătură

Daca nu exista condamnare pt delapidare, se poate cere obligarea la plata? Florentina_A Florentina_A La data de 03.06.2005, in urma unui control efectuat la casieria unei societati, s-a constatat o lipsa in gestiune in valoare de 120.000 ron. De la ... (vezi toată discuția)
Cine e responsabil sa aduca probe acuzatul sau cel care acuza? myyxalanx myyxalanx Sunt gestionar si in urma unui inventar la care a iesit o suma mare de bani lipsa, patronul ma ameninta cu proces penal, desi la o discutie fata in fata pe ... (vezi toată discuția)
Delapidare wwwww wwwww sint cercetata penal pt o delapidare de 150000.am avut un control de la primarie, au constatat ca reg de casa nu rea intocmit de mai multe luni, au incarcat ... (vezi toată discuția)