myyxalanx a scris:
Intrebarea mea e daca este suficienta ca si proba din partea patronului inventarul in urma caruia reiese suma lipsa din gestiune? Ma poate acuza penal doar in baza acelui inventar sau trebuie sa faca dovada incontestabila a acuzatiei?
Da, este suficient inventarul atat cel de la preluare cat si cel de la predare ( control ).si alte documente de intrari iesiri in perioada cat ati avut functia de gestionar.
Ma poate acuza penal doar in baza acelui inventar sau trebuie sa faca dovada incontestabila a acuzatiei? Eu, la ranu-mi, sunt obligat sa fac dovada incontestabila a faptului ca nu e vorba in nici un caz de de furt?
Dvs. trebuie sa acoperiti prejudiciul fie ca e vorba de sustrageri intentionate fie ca e vorba de neglijenta privind gestionarea .
Mentinonez ca in perioada concediului meu mi s-a tinut locul de catre o alta persoana fara sa se faca in prealabil un inventar cu un proces de predare-primire.
Este lucrul acesta suficient ca sa nu pot fi acuzat penal
Sunt de parere ca persoana care v-a tinut locul daca nu are preluata gestiunea nu poate fi acuzata daca nu se dovedeste ca lipsurile i se datoreaza direct printrun mijloc oarecare. Oricum nu i se poate pune in carca valori mari pe care oricum nu le putea scoate din gestiune intrun timp care echivaleaza cu concediul dvs.