avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se probeaza delapidarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se probeaza delapidarea

Pentru a proba delapidarea, acuzatorul trebuie sa probeze ca acuzatul avea calitatea de gestionar al bunurilor? Eu nu aveam nici fisa postului, nici un proces verbal de receptie al marfii, iar postul pe care eram angajat este de agent de vanzari, insa nu aveam gestiune? Daca nu este dovedita calitatea de gestionar al bunurilor, sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de delapidare?
Cel mai recent răspuns: baghera77 , utilizator 15:02, 19 Mai 2011
Conform art 215 *1 Codul penal,pentru probarea infractiunii sunt necesare indeplinirea mai multor conditii,printre care si detinerea calitatii de functionar de catre invinuit
delapidarea se admite si pentru gestionarii "in fapt" a bunurilor respective. adica, chiar daca nu exista inscrisurile care dovedesc numirea ca si gestionar (cf legii 22/1969) dar in fapt exerciti atributiile specifice gestionarului atunci vei suporta si consecintele legale ale infractiunilor specifice acestei calitati.

daca nu sunt indeplinite aceste conditii, fapta va fi incadrata la furt (in cele mai multe cazuri).
Functia ocupata, agent vanzari cod cor 341904, se refera la agenti in activitatea financiara si comerciala. Asa ca....
da, dar gestiunea apartine altei persoane...
Daca este vorba de materiale preluate in gestiune/administrare/inventar si dv. nu ati primit asa ceva, neexistand nici proces verbal de predare primire, nu aveti pentru ce raspunde. Daca lucrati in echipa cu persoana care le are in gestiune dar le foloseati si dv., atunci instanta va trebui sa aprecieze gradul de vinovatie si raspundere al fiecaruia in parte.

Alte discuții în legătură

Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)
Imputare minusuri in gestiune comuna oneamircea oneamircea Am vazut multe comentarii pe acest subiect. Dar, din pacate, majoritatea au fost postate de catre gestionarii care, dupa constatarea minusurilor, pozeaza in ... (vezi toată discuția)
Este delapidare? Cicilina Cicilina Buna ziua, Va expun un caz. Un angajat (termopane) acuzat de seful sau de delapidare (adica: montat plasa de tantari luata de la firma, neplatita ... (vezi toată discuția)