avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se probeaza delapidarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se probeaza delapidarea

Pentru a proba delapidarea, acuzatorul trebuie sa probeze ca acuzatul avea calitatea de gestionar al bunurilor? Eu nu aveam nici fisa postului, nici un proces verbal de receptie al marfii, iar postul pe care eram angajat este de agent de vanzari, insa nu aveam gestiune? Daca nu este dovedita calitatea de gestionar al bunurilor, sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de delapidare?
Cel mai recent răspuns: baghera77 , utilizator 15:02, 19 Mai 2011
nu le foloseam impreuna.
Am plecat de la fostul angajator si m-am trezit cu o plangere penala pentru delapidare, probata doar cu martor, respectiv cel ce avea bunurile in gestiune
nu este suficient doar un martor. mai este nevoie de expertiza contabila si alte probe. mai ales ca maroturl este chiar gestionarul!!! care incearca sa isi acopere propria neglijenta sau infractiune.
Dar daca gestionarul "in fapt" nu a avut raporturi de munca in conformitate cu notiunea de salariat (adica nu a avut contract individual de munca), mai poate fi subiect activ?
da. nu conteaza forma juridica in care a actionat inculpatul ci daca activitatea sa este cea caracteristica unui gestionar.
Dar cum ramane cu notiunea de salariat, care este prevazuta doar de codul muncii? Poate un salariat sa fie doar "in fapt"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)
Imputare minusuri in gestiune comuna oneamircea oneamircea Am vazut multe comentarii pe acest subiect. Dar, din pacate, majoritatea au fost postate de catre gestionarii care, dupa constatarea minusurilor, pozeaza in ... (vezi toată discuția)
Este delapidare? Cicilina Cicilina Buna ziua, Va expun un caz. Un angajat (termopane) acuzat de seful sau de delapidare (adica: montat plasa de tantari luata de la firma, neplatita ... (vezi toată discuția)