avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt facut de catre un angajat fara forme legale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt facut de catre un angajat fara forme legale

Buna ziua!
Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ar fi taiat chitante de pe un chitantier care nu apartinea firmei angajatoare, plus alte cateva metode, gen pe chitanta albastra scrie o anumita suma,pe celelalte fiind trecuta o alta suma. Intrebarea care se pune este cum poate dovedi firma angajatoare ca furtul este real, mai ales ca niciun angajat al firmei nu a lucrat sau nu lucreaza cu forme legale. Ce poate risca persoana acuzata de furt? Ce ma apara de exemplu si pe mine de o eventuala astfel de acuzatie? Poate ca au incercat angajatorii sa faca o forma de evaziune,incasand ei banii cu ajutorul unui chitantier neinregistrat, rezolvand ulterior situatia dand vina pe fostii angajati.
Ca sa fiu mai la obiect: cum se poate apara o persoana acuzata de furt in acest context?
A fost formulata plangere penala in acest sens sau exista vreun dosar de cercetare ?
din punctu meu de vedere persoana este gestionar de fapt si poate raspunde pentru delapidare,fals in incrisuri sub semnatura privata
nu are cum sa fie gestionar,daca mici macar nu e angajat.

este vorba de furt calificat.,fals si uz de fals.
nici nu trebuie sa fie angajat al socitatii.
poate fi subiect al inf de delapidare si in aceste conditii daca manuieste in fapt valori si indeplineste activitati de natura gestionarului.
alte pareri?
2B. Subiecţii infracţiunii:
- subiectul activ - este dublu calificat în sensul ca, acesta este un funcţionar şi gestionar sau administrator. Aceste doua calitaţi trebuie îndeplinite cumulativ, lipsa uneia dintre ele ducând la inexistenţa delapidarii. Întotdeauna funcţionarul trebuie sa se afle într-un raport de munca, pe baza unui contract individual de munca cu o alta persoana juridica, alta decât cele aratate în art. 145 C. pen. Prin calitatea de gestionar se înţelege acea persoana care are ca atribuţii principale primirea, pastrarea şi eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosirea sau deţinerea unei unitaţi publice. Aceasta infracţiune se poate savârşii şi în coautorat cu condiţia ca toţi participanţii sa alba calitatea ceruta de lege.
- subiectul pasiv - este organul, instituţia publica sau orice alta persoana juridica în cadrul carora autorul îşi exercita activitatea. Deci, la infracţiunea de delapidare, subiectul pasiv poate fi numai o persoana juridica.

nu stiu de unde a-ti scos cele de mai sus.

Alte discuții în legătură

M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau sa returnez banii andreistp andreistp Buna Ziua, In data de astazi, am primit de la angajatorul meu 6000 RON pentru a achita factura unui hotel la care suntem cazati impreuna cu alti colegi de ... (vezi toată discuția)
Delapidare? AndreiPrV AndreiPrV Buna seara! Lucrez ca agent vanzari, iar in decursul zilei de astazi mi sau furat 1.600 de lei bani din incasari. L-am sunat pe seful meu sa ii spun iar acesta ... (vezi toată discuția)