avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... m-au scos cu minus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

m-au scos cu minus

buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu este pe factura e la negru intrbarea mea este ce poate sa imi faca?:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 23:17, 21 Ianuarie 2011
Buna seara.

In mod normal nu va pot face nimic. Nefiind angajat cu carte de munca nu cred ca risca sa va faca vreo reclamatie. Ce functie aveati in aceasta societate? Cum argumenteaza aceasta lipsa...de unde provin banii? Din incasari cumva?

florinuc21 a scris:

buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu este pe factura e la negru intrbarea mea este ce poate sa imi faca?:sorry:


nimic deosebit, pentru ca v-a angajat asa cum v-a angajat (angajat "la negru" si "factura la negru":rolleyes:) ... decat sa fluiere a paguba...
@gigelin nu credeti ca toata discutia asta implica mai multe aspecte ? @florinuc21 nu ne-a furnizat prea multe informatii ,a fost subiectiv.
Contractul de munca este incheiat prin actul de vointa al partilor, forma scrisa nefiind ceruta ad validatem, ci doar ad probationem (pentru probare). Daca lucrati acolo, aveti in sens juridic contract de munca, cu urmatoarele consecinte.

1. Aveti dreptul oricand sa cereti instantei de litigii de munca achitarea taxelor si contributiilor din urma, precum si inregistrarea legala a contractului. Firma risca o amenda contraventionala pentru ca nu v-a inregistrat contractul si trebuie sa dovediti cu martori / inscrisuri faptul ca lucrati acolo.

2. Sunteti responsabil penal ca un angajat obisnuit pentru furt / delapidare / gestiune frauduloasa. Faptul ca nu aveti forme legale nu face nicio diferenta pentru dvs daca ei depun plangerea penala (ei risca o amenda pentru ca nu aveati forme legale).

Vedeti discutia de aici www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
am avut contract pe 3 luni dupa care nu am mai semnat altul si cartea de munca este la mine acasa

Alte discuții în legătură

Plus si minus in gestiune rugby rugby Daca o companie din domeniul \"vanzari, transport logistica\" are mai multe filiale in tara ex: sibiu, ploiesti, bucuresti, etc. ; si in urma inventarului ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Condamnat pe nedrept. pot cere redeschiderea dosarului după 5 ani de la proces? Borzah Borzah Buna ziua, am si eu o intrebare, va rog din suflet sa ma ajutati.Acum 5 ani am fost condamnat pentru delapidare, astazi am aflat de la cineva ca nu aveam voie ... (vezi toată discuția)