avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventar minus, acuzat de furt!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventar minus, acuzat de furt!

Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In inventarul care s-a facut la inceputul lunii ianuarie pentru ultimele luni ale anului 2010 s-a constatat lipsa unor articole in valoare de 25800 de lei! Angajatorul o acuza direct pe prietena mea de furt si a facut si o plangere la sectia 7 de politie din Bucuresti! Tin sa menztionez ca aceasta firma are marfa la negru la magazinul in care prietena mea a lucrat! Functia ei este de lucrator comercial, nu are liceul terminat, nici atribuiri de gestionar! Magazinul este dotat cu alarma dar din pacate nu are supraveghere video! Angajatorul a mers la firma de paza si a scos desfasuratorul alarmei cu armari si dezarmari, si am constatat ca in magazin, dupa inchidere, alt cineva a mai intrat in incinta! Cheile de la magazin au fost una la prietena mea si una la angajator care din cand in cand mai trimetea alti angajati pentru diferite motive care inca nu le am la cunostinta! Ieri, Duminica, 16.01.2011 ne-am intalnit cu seful prietenei mele impreuna cu parintii ei sa demonstreze el ca a fost furat si a scos un caiet pe care prietena mea tinea evidenta la ce a vandut si cati bani se faceau pe zi si el sustine ca prietena mea isi oprea o parte din bani facuti si nu trecea toata marfa. Am inteles de la o prietena contabila ca el poate face modificari in contabilitate si se poate scoate basma curata si cu marfa la negru si cu acest incident! Momentan inventarul marfii legale iese si este si la contabilitate deci legal nu sunt minusuri la inventar! Va voi da mai multe detalii cand prietena mea se intoarce de la al doilea job! Va rog sa va dati cu parerea ca suntem disperati, prietena mea nu este vinovata cu nimic are 2 locuri de munca sa ducem un trai mai bun pentru ca eu nu imi pot gasi un loc de munca si acum a aparut si nenorocirea asta! Imi cer scuze pt scrisul ambiguu am scris la repezeala! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaicostache , utilizator 14:46, 18 Ianuarie 2011
Daca a semnat penultimul inventar facut gestiunii, este ca si cum a primit in gestiune acele bunuri ! Bunurile primite cu documente semnate de dansa , minus sumele depuse la casierie , dau valoarea gestiunii la data inventarierii. Compararea valorii bunurilor faptic inventariate, cu soldul scriptic al gestiunii din evidenta contabila a firmei, da plus sau minus de gestiune !!!
Bunurile introduse fraudulos in gestiune si sumele incasate la vinderea acestora, nu sunt contabilizate, iar diferentele nu pot fi imputate.
Lucratorul comercial este asimilat functiei de gestionar, dar pentru gestiuni mai mici, care nu necesita garantii materiale.
TOTUSI !!!!! Orice gestionar trebuie sa aibe o copie de pe actele de intrare si chitanta de varsamant a sumelor ! Cu acestea se poate apara in instanta, daca i se imputa ceva !!
Rog o mica completare. Gestiunea se tine cantitativ/valoric sau numai valoric ??
Buna seara! Multumesc pentru raspuns! Gestiunea se tine valoric. Prietena mea a luat din magazin invenatrul tinut in contabilitate si cel facut cu marfa la negru care este de trei ori mai mare decat cel tinut in contabilitate, iar ambele sunt semnate de secretara, un sofer, prietena mea si patronul firmei impreuna cu stampila! Mentionez ca de la inventarul anterior efectuat acum 6 luni prietena mea a emis decat doua facturi cu sume foarte mici si fiecare facturier este inregistrat pe punct de lucru. Pot folosi aceste acte pentru aparare? Astazi am fost si la sectia 7 de politie in urma citatiei in calitate de faptuitor in conformitate cu art. 215, al.1 (delapidare, neglijenta in serviciu, etc.)
Buna seara.Azi am terminat inventarul la magazinul in care lucrez si a iesit un minus de 70 000 ron,asa spune sefa.Lucrez in magazinul respectiv de 17 luni ,ultimul inventar a fost facut acum 2 ani.Cand am inceput sa lucrez nu am semnat nici un act de preluare de inventar.De atunci au fost schimbari de personal de trei ori in cadrul vanzatorilor si la plecarea niciunuia nu a fost facut inventarul.Pot sa fiu tras de raspundere pentru suma pe care a iesit in minus?Ca sunt disperat si nu stiu ce sa fac.Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
levente25, utilizator
Cauza mihai costache, e una si aceiasi cu levente 25 ? ??
nu :)

Alte discuții în legătură

Inventar fals BIGHY BIGHY Buna ziua,am vazut ca pe acest site pot primi lamuriri in legatura cu o acuzatie care mi se aduce.Am lucrat la un magazin,am avut gestiune,si sunt acuzat ca am ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
M-am angajat la o firma de distributie si dupa 4 luni mi-au spus ca am un minus de 14.000,00 lei pe care ma obliga sa-l platesc cristinutza_centru86 cristinutza_centru86 ajuuuuttttoooorrrr! in urma cu 4 luni prietenul meu s-a angajat la o firma de distributie, a fost in perioada de proba timp de 2 saptamani dupa care i-au spus ... (vezi toată discuția)