avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plus si minus in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plus si minus in gestiune

Daca o companie din domeniul "vanzari, transport logistica" are mai multe filiale in tara ex: sibiu, ploiesti, bucuresti, etc. ; si in urma inventarului periodic la fiecare filiala in parte s-au constatat urmatoarele: la SIBIU sa gasit un MINUS de 800kg mere si un PLUS de 800kg portocale in gestiune; la PLOIESTI sa gasit un PLUS de 800kg mere si un MINUS de 800kg de portocale { mentionez ca aveau loc periodic transferuri de marfa intre filiale si se putea gresi la incarcare} Compania are dreptul legal sa imputa gestionarului de la sibiu merele si portocalele sa se faca plusul companiei pe motiv ca marfa nu se aseamana?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 14:41, 21 Noiembrie 2010
Atat creearea de plusuri cat si minusuri in gestiune , constituie pentru gestionar infractiunea de delapidare , daca a fost facuta cu intentie ,
Trebuie sa intelegeti ca legea nu intotdeauna este dreapta. Persoana care face inventarierea trebuie sa stabileasca o modalitate de corectare a transferurilor (pentru ca e clar eroare de inregistrare si nu furt calificat). Plusul se inregistreaza si minusul se plateste. Asa zice legea, dar eu nu m-as simti foarte confortabil facandu-i unui patron un plus (in contabilitate plusul inseamna beneficiu in favoarea firmei, respectiv a patronului) si punand un angajat sa plateasca niste bani pentru o greseala de inregistrare. Sa faci rau e simplu, binele se face mai greu. Inainte de a aplica legea e bine sa nu uiti ca esti om, si nu exista om care sa nu greseasca.
Plusul se inregistreaza si minusul se plateste

Pt Lumi 71-Cum priviti fapta gestionarului care inseala cumparatorul la cantar , sau masuratoare , livrandu+i o cantitate mai mica de marfa decat trebuia, cu scopul de a+si creea un + in gestiune pentru ca ulterior sa si+o insuseasca , sau sa o vanda altor clienti , isusindu-si pretul obtinut? Credeti ca-i creeaza un beneficiu firmei ?Fals. Fapta constiuie delapidare , si nu furt , sau altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcului plusului si a minusului in gestiune?? covex_Robu covex_Robu Buna ziua as avea si eu o intrebare cum se calculeaza plusul si minusul in gestiune? De ex. unde a lucrat colegul care m-a rugat sa ma interesez el ce avea in ... (vezi toată discuția)
Compensare minusuri cu plusuri in gestiune - conditii stefs stefs Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se pot compensa minusurile in gestiune cu plusurile gasite la efectuarea inventarului. Lucrez intr-o magazie de ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)