avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Profesia de avocat vs. luarea de mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Profesia de avocat vs. luarea de mita

Buna dimineata tuturor!
As vrea sa ma lamuriti intr-o chestiune.
Un avocat poate fi acuzat de luare de mita,avand in vedere faptul ca avocatura este o profesie liberala,iar avocatii nu sunt functionari publici?
Daca raspunsul este afirmativ,in ce conditii poate fi acuzat?

Va multumesc anticipat!
O zi cat mai buna!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:55, 1 Decembrie 2009
dupa parerea mea, NU poate fi acuzat de luare de mita dar daca face o astfel de infractiune, poate fi facuta o plangere penala impotriva lui.
Avocatul angajat de parte nu poate raspunde pentru aceasta infractiune.
Deci, raspunsul este negativ.
Si eu sunt de parerea ca avocatul nu-i functionar public, insa asta nu inseamna ca nu raspunde penal...
Mai exista si alte infractiuni...
Si parlamentarii pot raspunde penal in conditiile legii.
Nici avocatii, judecatorii si procurorii nu au scutire.:D
Nu este vorba de dare de mita in acest caz.
Este insa adevarat ca, Codul penal are mai multe infractiuni.;)

avocat Claudiu Lascoschi
vestea proasta este ca putem fi acuzati de infractiunea de trafic de influenta, pentru care urmarirea penala incepe cat ai zice peste :)).

Alte discuții în legătură

Isi mai recupereza banii sau nu? ancaparlogea ancaparlogea Buna ziua, Verisorul meu a dat la cineva care pretindea ca e angajat SRI (dar nu era) o suma de bani pentru a-i facilita angajarea in aceasta institutie, ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de luare de mita eugeug eugeug daca de ex 1,,2,4,....20 de persoane te acuza ca ai pretins ceva sau ca ti-au dat ceva dar nu au nicio dovada decat cuvantul lor este luata in considerare? (vezi toată discuția)
Prindere in flagrant cristiursa cristiursa daca unui functionar i se da mita si acesta chema organele abilitate pentru prinderea in flagrant a mituitorului functionarului i se poate imputa ceva (vezi toată discuția)