Florentina_A a scris:
Urmare ajungerii in instanta, sub acuzatia de delapidare, fals si uz de fals, Procuratura a retras acuzatia de delapidare. Nu se solutioneaza actiunea civila. Iar condamnarea ramane pana la urma pentru fals intelectual si uz de fals. Ce relevanta are ca a fost retrasa acuzatia de delapidare?
Cu scuzele de rigoare, spun ca mie imi scapa acest termen de retragere a acuzatiei de delapidare de catre Parchet.
Cum sa-si retraga Parchetul acuzatia de delapidare?!
Cred mai degraba ca a avut loc o schimbare a incadrarii juridice a faptei dedusa judecatii, din infr. de delapidare in infr. de fals.(desi...)
Daca persoana vatamata nu s-a constituit parte civila in procesul penal poate introduce la instanta civila actiune pentru repararea pagubei materiale cauzate prin infractiune. Din mesaj eu nu am inteles ca partea vatamata s-a adresat inainte de sesizarea instantei penale cu actiune pe civil, pentru ca aceasta sa fie suspendata pe durata cercetarilor.
Relativ la prescriptie, termenul incepe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii penale.