avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals sub semnatura privata

Cum pot recupera prejudiciul cauzat in scopul demonstrarii nevinovatiei mele de neimplicare sub nicio forma intr-un dosar penal de fals si uz de fals daca politia a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni administrative ? Care este diferenta intre sanctiune administrativa si amenda penala ?
Cel mai recent răspuns: zahsor , utilizator 08:26, 4 Septembrie 2010
Sanctiunea administrativa nu se mentioneaza in cazierul persoanei.
Depinde insa daca s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala pe considerentul ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni sau din alt motiv.Fiindca , totusi , fapta exista in acest caz, a fost comisa de faptuitor, insa, datorita si unor circumstante atenuante , nu s-a continuat urmarirea penaa ci s-a dispus sanctiunea administrativa.
Daca totusi considerati ca ati suferit un prejudiciu , aceasta va trebui dovedit .
Cel mai uzual in cazuri ca al dvs. se depune plangere pentru denuntare calomnioasa , impotriva celui/celor care v-au implicat..
depinde si ce prejudiciu v-a fost cauzat precum si conditiile in care ati fost scos de sub urmarire penala.
daca explicati de ati fost scos de sub urmarire penala posibil sa primiti raspunsuri mult mai bune.
succes
colega scuze.... gresit

ai amenda administrativa si s-a dat scoatere de sub urmarire penala pe art 10 lit b indice 1 cu aplicare 18 cp deci nu vorbim de prejudicii recuperate pentru ca fapta exista, e savarsita de respectivul si intruneste elementele unei infractiuni

Asa ca stimate domn multumestei lui Dumnezeu si fii baiat cuminte in continuare
Am primit adresa de la politie ca sa facut propunere catre procuror pentru scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative . Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de finantare europeana. Instanta de judecata a stabilit vinovatia cuiva pentru infractiunile de fas, uz de fals sub semnatura privata intr-un proiect de finantare la Mininisterul Mediului , falsificand semnaturile a tuturor persoanelor implicate in proiect fara voia lor si neavand cunostinta de acest proiect. Mentionez ca intocmirea acestui proiect a fost cerut de catre o primarie sa-l intocmeasca o firma privata. Primaria a platit proiectul la societate dar cand sa primesca fondurile de la Mininisterul Mediului s-a constatat ca sunt semnaturi false si respectiva primarie nu a mai primit finantarea. Mentionez ca instanta , respectiv judecatorul a dispus inceperea urmaririi penale si in prezent dosarul se afla la procuror.
In ce conditii procurorul de caz mai poate da scoaterea de sub urmarire penala, daca judecatorul a dispus inceperea urmaririi penale pentru fals si uz de fals ?
daca sunteti parte vatamata va puteti constitui parte civila si sa cereti daunepana la citirea rechizitoriului in instanta.
nu prea vad cum un judecator a dispus "inceperea urmaririi penale "?
de principiu dosarul pleaca de la organele de ancheta la parchet iar apoi la instanta.
doar daca dosarul ajunsese in instanta si a fost trimis la parchet pentru completarea cercetarilor.
nu sunteti prea explicit.

Alte discuții în legătură

Falsuri sub semnatura privata zahsor zahsor Am primit adresa de la politie ca sa facut propunere catre politist pentru scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative . Sunt parte ... (vezi toată discuția)
Semnaturi false in proiecte de finantare europeana zahsor zahsor Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de ... (vezi toată discuția)
Recupereare prejudiciu zahsor zahsor Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de ... (vezi toată discuția)