avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare expirat

Am cumparat un opel calibra cu numere de spania.La 4 zile dupa achizitia acestuia am fost oprit de un echipaj rutier care mi-a spus fara a prezenta actele ca masina este radiata.Ambele acte ale masinii nu sunt barate sau stampilate cum ar trebuii sa aiba o masina radiata.Mi sa retinut permisul de conducere cu dovada de 15 zile care se poate prelungii pana la finalizarea cazului.exista contract de vanzare cumparare intre mine si cel de la care am achizitionat masina.mi sau retinut placutele de inmatriculare si am primit o dovada pt ca acestea au fost retinute.Vreau sa stiu ce se intampla in continuare daca nu am savarsit alta infractiune si nu am nici un dosar penal.Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: mytmarcela , utilizator 09:58, 19 Noiembrie 2009
Veti fi audiat de catre politie .Functie de probele din dosar si concluzii.procurorul responsabil va dispune masurile legale.
este posibil ca dvs sa nu fi retinut cu exactitate dar prin "a fost radiata" politistii s-au referit 100% la faptul ca va expirasera numerele de inmatriculare , fapt care echivaleaza cu conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat!B-)
Buna ziua !
Pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat( ale caror numere de inmatriculare au expirat), trebuia sa vi se deschida un dosar penal. Dumneavoastra vi s- a adus la cunostinta acest aspect? Daca la fata locului agentul constatator v- a incheiat un proces- verbal de contraventie, acesta trebuia sa vi se inmaneze. Aveti asa ceva ? Daca da, il puteti contesta in instanta in termen de 15 zile. Daca vi s- a deschis insa un dosar penal, aspect care trebuia sa vi se aduca la cunostinta, va sfatuiesc sa va angajati un avocat .
Pentru mai multe lamuriri ma puteti contacta printr- un mesaj privat.
Cu stima
Deci mi sa facut un "dosarel" asa la numit agentul constatator la care mi sa atasat declaratia mea si a pasagerului din dreapta.Mi s-a spus ca voi fii contactat saptamana viitoare marti pt inca o audiere de catre politie...fapta intamplandu-se azi 30.10.2009.Agentul mi-a subliniat faptul ca procurorul decide daca este dosar penal sau amenda contraventionala.Exista sanse mari de a lua o pedeapsa cu inchisoarea(cu suspendare).Eu mentionez ca nu am avut la cunostinta ca autoturismul este radiat!
Aspectul ca nu aveti cunostiinta de statutul masinii este in favoarea dvs.
Urmeza sa comunicati concret acest aspect,de care autoritatea va lua act la momentul analizarii circumstantelor

Alte discuții în legătură

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Am condus masina fara permis catalin bratianu catalin bratianu acuma 2 luni de zile am fost prins la volanul masini mele fara permis de conducere,fapt pt care mi s-a intocmit un dosar penal care se afla inca pe rol la ... (vezi toată discuția)
Permis numere false și neimatriculat Mariusionut1 Mariusionut1 Sa trăiți am fost oprit in trafic pe data de 17-01-2017 cu un auto cu numere false și neimatriculat in brief mare și mic scria numerele false care erau și ... (vezi toată discuția)