avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am condus masina fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am condus masina fara permis

acuma 2 luni de zile am fost prins la volanul masini mele fara permis de conducere,fapt pt care mi s-a intocmit un dosar penal care se afla inca pe rol la judecatorie. Astazi am fost din nou prins fara permis cu aceeasi masina pe care pusesem niste numere de circulatie de pe o alta masina radiata. De la politie dupa ce am terminat cu declaratiile mi s-a dat drumul,insa vreau sa stiu la ce sa ma astept(voi face puscarie sau nu). Sfatuiti-ma ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: dan_mihutiu , utilizator 09:43, 24 Ianuarie 2011
riscati puscarie daca aveti si antecedente penale
mentionez ca nu am antecedente penale. acest lucru schimba cursul problemei?
De data aceasta dupa savarsirea primei infractiuni,ati mai savarsit alte doua,cea de conducere fara permis(art.86/1 din OUG nr.195/2002-pedeapsa 1 la 5 ani inchisoare,ca sin primul caz) si cea de conducere a unui autovehicul ale caruri numere au fost ratrase(art.85/4 din aceeasi lege-pedeapsa 6 luni la 2 ani)fapte aflate in concurs conform art.33 lit a c.pen.
In aceasta situatie este posibila aplicarea unei sanctiuni cu executarea prin detentie.
Angajati-va un avocat,daca aveti posibilitati,pentru a minimaliza efectele juridice ale faptelor dvs
Buna ziua. La modul cum expuneti lucrurile eu consider ca ati comis doua infractiuni: conducere fara permis si conducerea unui autoturism cu numar fals de inmatriculare (art. 86 alin. 1 si art. 85 alin. 2 din OUG 195/2002 rep). Daca autoturismul condus de dvs este radiat din circulatie, ar fi trei infractiuni respectiv cele doua enuntate mai sus la care se adauga conducerea unui auto neinmatriculat. Avand in vedere prima infractiune comisa (cea de acum doua luni) sunt convins ca dosarul nu a ajuns inca la judecatorie pentru ca trebuie finalizata cercetarea de politie, urmeaza parchetul si abia apoi judecatoria. Oricum, nefiind emisa o hotarare definitiva in cauza nu veti fi considerat recidivist dar se va aplica regula concursului de infracţiuni (presupune posibilitatea judecatorului de a adauga la pedeapsa maxima prevazuta de lege un spor de pedeapsa). Oricum, avand in vedere ca persistati in comiterea de infractiuni, va asigur ca veti fi trimis in judecata. Bucurati-va daca scapati cu o pedeapsa cu suspendare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis carpov carpov buna ziua am si o intrebare cu privire la pedepsele care se aplica celor ce nu isi vad de treaba lor:acum 4 ani am fost prins de organele de politie langa o ... (vezi toată discuția)
A circulat fara permis si cu numerele expirate dana oana dana oana Vin si eu cu o intrebare desi in mare stiu ce se intampla in aceasta situatie da faptul ca s-a repetat si a doua oara acum chiar sunt in ceata... Un prieten a ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat + numere provizorii expirate, fara antecedente penale !!! p1xel p1xel acum 2 saptamani am avut un accident si am fost retinut cu carnetul de conducere suspendat si cu numerele provizorii expirate... motivul pentru care am ales sa ... (vezi toată discuția)