avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis

buna ziua
am si o intrebare cu privire la pedepsele care se aplica celor ce nu isi vad de treaba lor:acum 4 ani am fost prins de organele de politie langa o masina pe care o cumparasem in aceeasi zi ,motorul nu functiona masina era parcat eu nici nu ma aflam la volanul acelei masini,problema e ca cel ce mi-a vandut masina a luat nr de inmatriculare in italia pt radiere eu am cumparat alte nr de romania cu scopul de a inmatricula vehiculul pe nr acelea grav e ca le-am si montat pe masina iar politistii cand au verificat numerele nu corespundea8u cu marca masinii .in fine mi-au facut dosar penal si acum trebuie sa ma prezint in instanta incadrarea juridica au facut-o si conducere fara permis a unuivehicul; fara numere si cu numere false.intrebarea mea este ce pedeapsa voi primi?????????????:((
Cel mai recent răspuns: carpov , utilizator 08:25, 27 Septembrie 2010
o pedeapsa cu inchisoarea si daca nu aveti antecedente penale, va va fi suspendata executarea acesteia.
avocat Cristina Popescu
Nu cred ca sunteti chiar atat de nevinovat pe cat dorit sa pareti,dar...

1.conducerea fara permis ser sanctioneaza cu inchisrae de la 1 an la 5 ani(art.86 din OUG nr.195/2002).
2.punerea in circulatie a unui autovehicul cu numar de inmatirculare fals-inchisoarea de la 1 an la 5 ani.-cu aplicare art.33 lit a c.pen-concurs ideal de infractiuni

In aceasta situatie,daca veti coopera cu organele de urmarire penala si cu instanta de judecata,daca nu mai aveti antecedente penale,in functie de alte circumstante personale,sanctiunea dvs ar putea fi suspendarea executarii pedepsei,conf.art.81 c.pen.
am colaborat cu organele de urmarire penala ,nu am antecedente penale,fapta s-a intamplat acum 4 ani si abia acum am procesul de atunci m-am si insurat
Si sotia nu stie ...
Daca cumva uita judecatorul sa suspende pedeapsa si va aplica inchisoare cu executare ?
In concursul de infractiuni se aplica pedeapsa cea mai grea la care se poate adauga un spor .
sotia bineinteles ca stie si nu inteleg `````In concursul de infractiuni se aplica pedeapsa cea mai grea la care se poate adauga un spor ````` ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal daner daner Pe data de 26.01.2015 la vama am mutat o autoutilitara 150 m posedand permis doar pt categ. B si m-am prezentat cu documentele pentru verificare ia urmand sa ... (vezi toată discuția)
Am condus masina fara permis catalin bratianu catalin bratianu acuma 2 luni de zile am fost prins la volanul masini mele fara permis de conducere,fapt pt care mi s-a intocmit un dosar penal care se afla inca pe rol la ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, Persoana X are pe rol un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere cu permis suspendat, primeste o dovada fara drept de ... (vezi toată discuția)