avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis Numere False și Neimatriculat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis Numere False și Neimatriculat

Sa trăiți am fost oprit in trafic pe data de 17-01-2017 cu un auto cu numere false și neimatriculat in brief mare și mic scria numerele false care erau și montate pe mașina au trecut aproape 4 luni de când știu doar ca dosarul meu este la procuror nu m-au chemat niciodată doar am fost eu și le-am prezentat actul de vânzare cumparate între mine și respectivul ce pot risca ....
Cel mai recent răspuns: marian 96 , utilizator 22:10, 27 Februarie 2018
Am înțeles și am citit pe net ca au m-ai fost cazuri și ca au scăpat cu o amenda țin sa Menționez ca nu am luat nicio dovada pana acum am cazierul curat nu am nicio amenda absolut nimic
Plus mi sa reținut talonul numerele și permisul cu dovada fără drept de circulație
Veti fi chemat la un moment dat.
Se fac cercetari.
Puteti scapa cu amenda, dar e vorba de condamnare la amenda penala, cu consecinta anularii permisului.
ART. 334 C.P.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Mulțumesc dar legile nu prea ma ajuta așa de mult fără explicați am văzut mai multe cazuri cu suspendare pe 3 luni sau amenda dar in niciunul anulare și de ce sa mi-l anuleze mie am luat-o pe încredere dacă vrea îl duc in orice moment la ăla care mi-a vândut-o am și poze cu el lângă mașina am și poze in curtea lui și cu el in mașina la mine montandumi casetofonul ! El mi-a prezentat mașina sa circul pana in Octombrie dar nu circulam atât in Februarie când cădea taxa o înmatriculam dar acum nu mai am ce el scapă și eu rămân ? E corect ? Spuneți-mi dacă au existat cazuri ca ale mele și au scăpat nu am nimic pe cazier e curat 100/100

Am și avocat !
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)
Permis Cataramadaniel Cataramadaniel Buna ziua as vrea sa ma informati si pe mine cu niste chesti in noiembrie anul trecut ma prins Politia cu numere false de inamtriculare mi sa retinut permisu ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)