avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din supermarket-amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din supermarket-amenda administrativa

Am cateva intrebari. Anul trecut la inceputul anului am fost prinsa furand din supermarket, filmata se pare pe camerele video. Agentii de paza mi-au gasit asupra mea produsele in valoare de 25 roni si politia chemata pt a-mi lua declaratie. Abia in declaratie am vrut sa recunosc ca am fumat si ca regret. Dupa mai multe luni, prin vara, mi-au venit prin posta 1 amenda- am inteles ca era administrativa pe care am achitat-o la Financiar si cu dovada achitarii a trebuit sa ma prezint la Parchet. Parca asa se numea Parchet.... Acum am inteles ca am cazierul patat .Ma intereseaza daca pot afla cumva daca este patat sau nu si daca da, cati ani . Daca cazierul este patat si dupa ce se sterge, va mai apare vreodata undeva cum ca as fii fost prinsa furand. Spun ca era pt prima data cand am fost prinsa, deci nu am mai avut probleme cu politia pe asemena fapte.
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 16:58, 1 Septembrie 2011
Dacaeste vora despre amenda administrativa, nu va apare incazier. Mergeti la serviciul caziere si cereti sa va fie eliberat un certificat de cazier, pentru a putea sta linistita.
Raspunsul la aceste lucruri le puteti afla cel mai bine de la un avocat de serviciu de la cel mai apropiat sediu de parchet sau tribunal de localitatea dv. de resedinta.
Amenzile administrative ale procurorului,aplicate in conformitate cu disp.art.18/1 c.pen.nu sunt inserate in fisele de cazier judiciar ale persoanelor amendate.
Daca s-a aplicat amenda administrativa nu aveti cazierul patat, dar in cazul in care veti mai comite infractiuni politia va stii...
conform legii, sanctiunile administartive nu se trec in cazier. pana aici, colegii care au raspuns anterior au dreptate.
practic, insa, eu am vazut cu ochii mei caziere in care erau trecute amenzile administrative, date in baza art. 91 lit. c din c.pen.

Alte discuții în legătură

Furt supemarket - amenda administrativa bogdan_i_metro bogdan_i_metro Anul trecut in toamna, mai exact in noiembrie am fost prins in supermarket furand si mai exact un mouse wireless de vreo 120RON. Mi s-a facut un formular de ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - necesar la angajare - rog urgent raspuns mmyry mmyry Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)