Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns
buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la administratie apare in cazierul judiciar. Acum 4-5 ani am facut o mare prostie intr-un market. agentii de paza au chemat politia, apoi am mers la politie am dat o declaratie prin care am recunoscut fapta iar dupa ceva timp am primit acasa hotararea de la tribunal ca trebuie sa achit o amenda judiciara in valoare de 500 lei. La momentul acela toate bunurile pe care le sustrasem le-am si achitat, avand copia bonului de la casa. Imi puteti spune daca amenda judiciara este aceeasi cu cea administrativa? imi este neclar acest lucru. Ma mai puteti ajuta sa-mi spuneti daca va aparea aceasta fapta in cazierul judiciar ? Astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Urmeaza sa-mi schimb locul de munca si mi se solicita cazier judiciar. Va multumesc frumos.
In 2006 am primit urmatoarea hartie:
Primita de la :
""""Ministerul Public, Parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 din data de 03.03.2006. Dosar.../P/2005
Comunicare
Va comunicam ca prin ordonanta din 27.10.2005, s-a dispus scoaterea dvs. de sub urmarire penala conf. disp. art. 11 lit b si art. 10 lit. b1 din codul de procedura penala.
In baza art. 91 C.p. pentru fapta prevazuta de art. 208 al. 1 - 209 alin. 1 lit. e Cod penal, vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii de 500 ron si ati fost obligat la plata cheltuielilor judiciare in suma de -
Impotriva ordonantei puteti face plangere la Primul Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria in termen de 20 zile de la data primirii comunicarii.
Sumele respective le veti achita la trezorerie sau administratia financiara in contul.... pentru amenda si in contul.... pentru cheltuieli judiciare in termen de 15 zile de la comunicare sau de la primirea raspunsului privind modul de solutionare a plangerii.
Chitantele le veti depune la grefa parchetului in vederea incheierii dosarului"""
Mentionez ca de atunci nu am mai primit absolut nimic, doar am achitat amenda.
Am achitat la administratie amenda. Nu-mi este clar daca-i vorba de amenda administrativa sau penala.
Imi va aparea ceva in cazierul judiciar pentru angajare sau va fi curat? Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc pentru promtitudine.
Din comunicarea primita eu inteleg ca este vorba de amenda administrativa si stiu ca nu apar in cazierul judiciar.
Credeti ca se pune problema reabilitarii avand in vedere comunicarea ce mi-a fost trimisa de la Parchetul de pe langa judecatorie sect 6?
Multumesc
Amenda penala
elena.20
Am primit o amenda amenda penala.vreau sa stii daca apare in cazier.Am inapoiat bunul furat persoanei respective si am primit o amenda in jur de 400 ron,in ... (vezi toată discuția)