avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

Am primit o amenda amenda penala.vreau sa stii daca apare in cazier.Am inapoiat bunul furat persoanei respective si am primit o amenda in jur de 400 ron,in foaia care am primit-o de la parchet scrie ca am fost scoase de sub urmarire penala...aceasta fapta apare in cazier??si daca da ce pot face sa nu mai apara...va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:12, 22 Februarie 2011
In rezolutia primita de la Parchet scrie ca ati fost scos de sub urmarire penala , asa am inteles .Asta inseamna ca amenda care vi s-a apliocat este una administrati9va , care nu se trece in cxazier , si nu una penala. Pentru siguranta prezentati actele primite de la parchet unui avocat .
Daca ati fost "scoase de sub urmarire penala",, inseamna ca vi s-a inlocuit raspunderea penala in temeiul art. 262 C.p.p.si s-a facut aplicarea art. 18 indice 1 C.pen., respectiv vi s-a aplicat o pedeapsa cu caracter administrativ. Oricum, nici amenda penala nu aparea in cazier.
Este vorba despre o amenda penala sau despre amenda administrativa aplicata de procuror,in baza art.18/1 c.pen.
In cazul primei variante,amenda penala se trece in fisa de cazier judiciar,in cazul celei de a doua variante,amenda administrativa nu este trecuta in cazierul judiciar al persoanei.
Va multumesc de raspuns...in foile primite scrie in felul urmator
Va comunicam ca prin ordonanta din data de 9.06.2009 a acestui parchet ati fost scos de sub urmarire penala in temeiul dispozitiilor art 11......din codul de procedura penala.
Pentru fapta savarsita vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii in suma de 400.
Apare aceasta fapta in cazier
Nu,aceasta situatie nu va fi trecuta in cazierul judiciar.
Nu aveti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar - necesar la angajare - rog urgent raspuns mmyry mmyry Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Intrebare? norbi123 norbi123 Am fost acum 8 luni acuzat de talharie s-au facut cercetari am fost la declaratzii am fost la parchet si de acolo am primit o hartie ca am fost scos de sub ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar Mihai 465 Mihai 465 A aparut OUG de modificare a legii cazierului judiciar.Toate bune si frumoase. \\\"Art. 2. - In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a ... (vezi toată discuția)