Am primit o amenda amenda penala.vreau sa stii daca apare in cazier.Am inapoiat bunul furat persoanei respective si am primit o amenda in jur de 400 ron,in foaia care am primit-o de la parchet scrie ca am fost scoase de sub urmarire penala...aceasta fapta apare in cazier??si daca da ce pot face sa nu mai apara...va multumesc anticipat
In rezolutia primita de la Parchet scrie ca ati fost scos de sub urmarire penala , asa am inteles .Asta inseamna ca amenda care vi s-a apliocat este una administrati9va , care nu se trece in cxazier , si nu una penala. Pentru siguranta prezentati actele primite de la parchet unui avocat .
Daca ati fost "scoase de sub urmarire penala",, inseamna ca vi s-a inlocuit raspunderea penala in temeiul art. 262 C.p.p.si s-a facut aplicarea art. 18 indice 1 C.pen., respectiv vi s-a aplicat o pedeapsa cu caracter administrativ. Oricum, nici amenda penala nu aparea in cazier.
Este vorba despre o amenda penala sau despre amenda administrativa aplicata de procuror,in baza art.18/1 c.pen.
In cazul primei variante,amenda penala se trece in fisa de cazier judiciar,in cazul celei de a doua variante,amenda administrativa nu este trecuta in cazierul judiciar al persoanei.
Va multumesc de raspuns...in foile primite scrie in felul urmator
Va comunicam ca prin ordonanta din data de 9.06.2009 a acestui parchet ati fost scos de sub urmarire penala in temeiul dispozitiilor art 11......din codul de procedura penala.
Pentru fapta savarsita vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii in suma de 400.
Apare aceasta fapta in cazier
Intrebare?
norbi123
Am fost acum 8 luni acuzat de talharie s-au facut cercetari am fost la declaratzii am fost la parchet si de acolo am primit o hartie ca am fost scos de sub ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar
Mihai 465
A aparut OUG de modificare a legii cazierului judiciar.Toate bune si frumoase.
\\\"Art. 2. - In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a ... (vezi toată discuția)