avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt hipermaket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt hipermaket

buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat declaratie...dc am comis fapta si ce m-a dterminat..mi-au fost facute poze si luate amprente...dupa care mi s-a sus ca pot sa plec urmand sa astept sa fiu sunata de politie sau sa fiu citata.ce pot pati in acest caz?mentionez ca nu am am antecedente penale,nu am mai facut niciodta asa ceva.de la politie mi s-a spus ca o sa primesc celk mai probabil o amenda.ce e de facut?sunt disperata..un raspuns va rog
Cel mai recent răspuns: belle30 , utilizator 21:20, 13 Aprilie 2010
fapta se numeste furt calificat, prevazut de art.250 lit. c... pedeapsa: închisoare strictă de la un an la 10 ani...depinde...
catalin ciobanu a scris:

fapta se numeste furt calificat, prevazut de art.250 lit. c... pedeapsa: închisoare strictă de la un an la 10 ani...depinde...



Cred ca aceasta incadrare juridica se gaseste in visele dvs,privind intrarea in vigoare a noului Cod Penal.

Esate vorba despre infractiunea de furt calificat prev.de art.208-209 lit.d (fapta savarsita intr-un loc public) c.pen si este sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani inchisoare.
Avand in vedere ca prejudiciul mic cauzat,care a fost acoperit prin restituire,coroborat cu o atitudine sincera la cercetarile penale(de recunoastere si regretare a faptei,de cooperare formala cu organele de urmarire penala) si daca va aflati la prima fapta,sanctiunea ar putea fi aplicarea unei amenzi administrative de catre procuror,conf.art.18/1 c.pen
Infractiunea comisa de dvs.se numeste furt calificat,prevazuta de art.209 C.Pen.
(art.250 incrimineaza purtarea abuziva).

Dar daca nu aveti antecedente,este posibil sa primiti doar o amenda.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
scuze pentru greseala comisa...avind mai multe variante de cod penal... imi cer scuze inca o data... fapta de furt calificat... ramine furt calificat si se pedepseste, chiar daca este pentru prima data... cazierul ramine patat!
am recunoscut fapta,am explicat ca nu am loc de munca si niic bani,nevoia m-a determinat sa fac asta desi nu e o scuza.am cooperat cu politia.au zis ca cel mai probabil e sa primesc o amenda.e posibil sa fac puscarie??

Alte discuții în legătură

Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)