avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din hipermaket carrefour.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din hipermaket carrefour.

Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau textile,respectiv mici produse femeiesti.Am fost prinse dupa ce am platit la casa si rugate sa insotim agentii intr-o camera unde a umat o perchezitie si tot acolo sa calculat valoarea produselor(eu 350 ron si prietena mea 600 ron).am dat declaratie la politie pt ca ei au chemat-o,am platit bunurile in aceiasi zi,si akum cateva zile am primit citatie la politie unde nu stiu ce ne va astepta.cert este ca
avem dosar penal?(pt ca asa scrie pe citatie)....am inteles ca trebuie sa fim milostive in fata procurorului,dar credeti ca vom scapa doar cu o amenda administrativa daca este la prima abatere si suntem si a 12 a?...noi regretam f mult a fost o imaturitate totala din partea noastra?si dk vom scapa doar cu amenda ne mai putem angaja daca apare in cazier?cam cat ar fi amenda in cazul sumelor noastre?Astept raspuns cat mai repede,pana pe 15 iunie pt a sti ce sa fac,
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 7 Iunie 2010
Da, aveti dosar penal pentru furt calificat.
Este posibil sa scapati doar cu o amenda administrativa care nu se inscrie in cazier insa nu v-as sfatui sa mergeti singure la politie, ci insotite de un avocat.
Cat va fi amenda administrativa (in cazul in care se va stabili doar atat) nu pot preciza deoarece asta tine de procuror.
Cu speranta ca v-a fost invatatura de minte...
av.M.Hornea
Primul sfat si cel mai important e sa va angajati un avocat.
Ati savarsit infractiunea de furt calificat si oricat de imatur sau simplu ar parea, sunteti pasibile de inchisoare (cel mai probabil cu suspendare sau amenda penala), care se trec in cazier. In cel mai fericit caz, vi se poate aplica o amenda administrativa (cazierul va ramane "alb").
Faptul ca nu mai aveti antecedente, ca prejudiciul a fost recuperat si ca veti avea o atitudine sincerea si cooperanta, de recunoastere si regretare a faptei comise, constituie circumstante atenuante care vor fi avute in vedere de procuror si instanta.

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Fapta savarsita este furt calificat si este prevazuta de art. 208 alin. 1 si art. 209 alin. 1 lit. a si e Cod penal şi se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Nu se prevede nicaieri amenda penala pentru furt calificat.
Daca fapta s-a savarsit noaptea, va fi incident si art. 209 alin. 1 lit. g Cod penal.
Circumstantele personale ale faptuitoarelor: varsta, lipsa antecedentelor penale, recunoasterea faptei fara rezerve si descrierea modalitatii de savarsire, reprezinta circumstante atenuante si vor fi avute in vedere la aplicarea sanctiunii.
Va recomand angajarea unui avocat ales sau vi se va numi un avocat din oficiu care sa va asiste in cursul urmaririi penale. ;)
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
Corina Capotã, Avocat
Vi s-a sugerat sa fiti milostive in fata procurorului? nu stiu ce intelege persoana care v-a sfatuit prin cuvantul milostiv, dar sper ca nu se referea la spaga ptr procuror ca va complicati situatia. Si eu va recomand sa angajati aparator, daca optati ptr. avocat din oficiu riscati sa nimeriti unul care sa nu se implice.
Andreea a scris

"am inteles ca trebuie sa fim milostive in fata procurorului"

Esti clasa a XII-a ... :fight: cum, Doamne iarta-ma, inca n-ai aflat ce inseamna sa fii milostiv ? Doar inchipuindu-mi scena cu voi doua dandu-i de pomana procurorului :rofl: (a fi milostiv inseamna a arata mila, compasiune fata de altul nu a starni mila sau compasiunea).
In alta ordine de idei si vizand problema destul de grava in care te-ai bagat impreuna cu prietena ta iti scriu urmatoarele:
1. Infractiunea savarsita de voi se numeste "furt calificat" si este pedepsita de art. 209 din Codul penal cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Probabil ca din limitele stabilite pentru pedeapsa realizezi si tu ca legiuitorul a privit cu toata seriozitatea astfel de fapte.
2. Din fericire pentru voi, acelasi legiuitor a dispus prin art. 18 indice 1 Cod penal ca:

Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului

Cu alte cuvinte in situatii de genul acesta procurorul poate hotara ca fapta nu are gradul de pericol social aferent unei infractiuni si va dispune o sanctiune cu caracter administrativ, cel mai probabil o amenda de 1000 lei pentru a "scoate" macar cheltuielile facute de stat cu anchetarea voastra.
Amenda aceasta nu apare in cazier iar din unghiul de vedere al legii penale veti fi curate ca lacrima DACA se va dispune o astfel de masura.
Din punct de vedere moral insa va veti putea curati mult mai greu.

Alte discuții în legătură

Amenda penala? dosar penal? constantin20099 constantin20099 am furat un telef de pe masa intr un club.telef era a unui prieten de al meu cu care stateam la masa.am fost vazut pe camerele video si am fost chemat la ... (vezi toată discuția)
Furt de benzina,pentru prima data ,urgent va rog astept un raspuns ,imi pierd controlul ContSters128371 ContSters128371 dar nu inteleg de ce cei de la politie au spus a doua zi,ca nu este necesar avocat si sa stea linistit ca in cel mai rau caz va primi amenda,deci nici macar ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)