Andreea a scris
"am inteles ca trebuie sa fim milostive in fata procurorului"
Esti clasa a XII-a ... :fight: cum, Doamne iarta-ma, inca n-ai aflat ce inseamna sa fii milostiv ? Doar inchipuindu-mi scena cu voi doua dandu-i de pomana procurorului :rofl: (a fi milostiv inseamna a arata mila, compasiune
fata de altul nu a starni mila sau compasiunea).
In alta ordine de idei si vizand problema destul de grava in care te-ai bagat impreuna cu prietena ta iti scriu urmatoarele:
1. Infractiunea savarsita de voi se numeste "furt calificat" si este pedepsita de art. 209 din Codul penal cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Probabil ca din limitele stabilite pentru pedeapsa realizezi si tu ca legiuitorul a privit cu toata seriozitatea astfel de fapte.
2. Din fericire pentru voi, acelasi legiuitor a dispus prin art. 18 indice 1 Cod penal ca:
Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului
Cu alte cuvinte in situatii de genul acesta procurorul poate hotara ca fapta nu are gradul de pericol social aferent unei infractiuni si va dispune o sanctiune cu caracter administrativ, cel mai probabil o amenda de 1000 lei pentru a "scoate" macar cheltuielile facute de stat cu anchetarea voastra.
Amenda aceasta nu apare in cazier iar din unghiul de vedere al legii penale veti fi curate ca lacrima DACA se va dispune o astfel de masura.
Din punct de vedere moral insa va veti putea curati mult mai greu.