avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala? dosar penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala? dosar penal?

am furat un telef de pe masa intr un club.telef era a unui prieten de al meu cu care stateam la masa.am fost vazut pe camerele video si am fost chemat la politie pt a da declaratii.am recunosc ca eu l am luat si am dat telef politiei. prietenul nu mai are nici o pretentie de la mine , deci si a retras plangerea. cazierul imi este curat sunt kinetoterapeut lucrez la un centru de recuperare, cu politia am colaborat bine nu le am facut probleme. ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:49, 22 Octombrie 2009
In cazul savarsirii infractiunii de furt nu este incidenta retragerea plangerii prealabile, adica, odata depusa plangerea, cum s-ar spune, ramaneti pe mana anchetatorilor.Depinde ce anume vor decide in privinta faptei dvs. Sunt mai multi factori care va potpot atenua pedeapsa, asa incat, este posibila si o amenda.
Plangerea penala prealabila nu e incidenta in cazul savarsirii infractiunii de furt calificat(fapta petrecandu-se intr-un loc public).Deci nu poate fi retrasa.
Daca sunteti infractor primar ,colaborati cu organele judiciare in vederea aflarii adevarului , manifestati un regret cu privire la conduita antisociala a dumneavoastra, in temeiul un pericol social redus ,care a a adus o atingere minima a unei valori sociale , se poate dispune o amenda administrativa , de catre procuror, ca urmare a scoaterii de sub urmarire penala.
Insa , evaluand paguba patrimoniala , se poate dispune , la fel de bine , trimiterea in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
E posibil sa nu aveti probleme de aceasta data.
Dar daca mai repetati astfel de isprave sigur veti avea probleme penale grave.
Ca si ceilalti colegi de site,va arat si eu ca plangerea penala in aceasta infractiune,nu poate fi retrasa,deci dosarul isi va urnma cursul.
Fapta dvs.,intra sub incidenta prevederilor art.208 al.1 rap.la art.209 lit.e c.pen.(furt calificat in dauna avutului personal)si este sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani.
Circumstantele dvs.personale(infractor primar,varsta,restituirea bunului sustras,atitudinea pagubitului,etc.),pledeaza in favoarea dvs.Daca sunteti cooperant in timpul urmaririi penale si al cercetarii judecatoresti,va recunoasteti fapt si o regretati,este posibil sa beneficiati de o pedeapsa sub minimul special,cu suspendarea executarii acesteia.
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat priceput pentru a avea parte de o consiliere si de o sustinere a procesului profesioniste
Sfatul meu este sa apelati la un avocat istet care va poate salva si de o eventuala sanctiune care sa figureze in cazier. B-) In caz contrar va puteti trezi cu o amenda penala care va pateaza cazierul! Din punct de vedere moral oricum sunteti cu "musca pe caciula"!B-)
Schimbati-va comportamentul !

Alte discuții în legătură

Furt - retragere plangere danam82 danam82 poate sa ma ajute cineva cu o solutie in problema urmatoare: in cazul unui dosar penal pentru reclamatie de furt (pagubele au fost minore) se poate discuta si ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)
Furt nelutza78 nelutza78 In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)