avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt - retragere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt - retragere plangere

poate sa ma ajute cineva cu o solutie in problema urmatoare: in cazul unui dosar penal pentru reclamatie de furt (pagubele au fost minore) se poate discuta si pe cale amiabila? in sensul ca, reclamatul pretinde o suma de bani. Daca da,dupa achitarea acelei suma de bani reclamatia va fi retrasa? imi puteti oferi mai multe detalii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters276281 , utilizator 17:12, 8 Ianuarie 2013
Plangerea penala pentru furt nu poate inceta la retragerea plangerii .Fapta va fi pedepsita si prejudiciul se considera achitat .Puteti insa primi o amenda sau aplic. art. 18 ind. 1 pe motiv ca fapta nu prezinta grad de pericol ridicat .
La cat se ridica prejudiciul?
In cazul savarsirii infractiunii de furt, in sensul art. 208 din Codul penal, plangerea penala nu poate fi retrasa.

In situatia in care se va constata ca infractiunea savarsita prezinta nu prezinta pericol social, prin prisma atingerii minine a unei valori sociale, procurorul va dispune scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative.

In sensul aprecierii pericolului social concret , va fi avuta in vedere conduita postinfrationala a dumneavoastra, reparerea prejudiciului cauzat.

Totodata, va fi retinuta conduita procesuala , cooperarea cu organele judiciare , cainta manifestata si faptul ca sunteti infractor primar.


Dispozitiile din art. 18 din Codul penal precizeaza ca pericolul social este generat de existenta unei fapte – actiuni sau inactiuni, care determina un pericol de ordin social – de natura sa aduca atingere valorilor sociale aratate in art. 1 din Codul penal (scopul legii penale) si pentru sanctionarea careia este necesar sa se prevada o pedeapsa.


Astfel, potrivit art. 18 indice 1 alin.3 din Codul penal, in cazul faptelor prevazute in prezentul articol (art. 18 indice 1), procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute in art. 91
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Despre ce furt este vorba?
Art. 210 din codul penal ( furt intre soti sau rude apopiate ) prevede si retragerea plangerii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)
Amenda penala? dosar penal? constantin20099 constantin20099 am furat un telef de pe masa intr un club.telef era a unui prieten de al meu cu care stateam la masa.am fost vazut pe camerele video si am fost chemat la ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt...cateva detalii sa ma ajute sa stiu cum trebuie sa procedez andrei-nicu andrei-nicu Mentionez ca sunt complice la un furt ce sa desfasurat acuma 2 zile intru supermarket.....as dori sa stiu care sunt consecintele acestei fapte. La acest furt ... (vezi toată discuția)