avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate la furt...cateva detalii sa ma ajute sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate la furt...cateva detalii sa ma ajute sa stiu cum trebuie sa procedez

Mentionez ca sunt complice la un furt ce sa desfasurat acuma 2 zile intru supermarket.....as dori sa stiu care sunt consecintele acestei fapte. La acest furt au participat 4 persoane, doua dintre ele fiind si angajatii respectivului magazin. In acest caz eu apar ca persoana de legatura intre cea care a comis furtul si cei doi angajati...mentionez ca prejudiciul de 11 mil a fost recuperat in intregime iar la politie sa declarat exact ceea ce sa intamplat....ce consecinte am eu de suportat in ipostraza de persoana de legatura intre hot si cei care au operat in magazin ajutandul pe acesta sa ascunda produsele intro cutie...multumesc pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: andrei-nicu , utilizator 00:14, 15 Iunie 2009
andrei-nicu a scris:

Mentionez ca sunt complice la un furt ce sa desfasurat acuma 2 zile intru supermarket.....as dori sa stiu care sunt consecintele acestei fapte. La acest furt au participat 4 persoane, doua dintre ele fiind si angajatii respectivului magazin. In acest caz eu apar ca persoana de legatura intre cea care a comis furtul si cei doi angajati...mentionez ca prejudiciul de 11 mil a fost recuperat in intregime iar la politie sa declarat exact ceea ce sa intamplat....ce consecinte am eu de suportat in ipostraza de persoana de legatura intre hot si cei care au operat in magazin ajutandul pe acesta sa ascunda produsele intro cutie...multumesc pentru timpul acordat

Va aflati in situatia de complice la infractiunea de furt calificat,din relatarea dvs.,rezultand ca fapta se incadreaza la dispozitiile art.26 raportat la art.208-209 lit.a si e din codul penal( in grup si dintr-un loc public).Pentru aceasta fapta pedeapsa este de inchisoare de la 3 la 15 ani.Angajati-va cat mai rapid un avocat pentru a va reprezenta in proces pentru ca situatia este mai mult de cat dificila.Circumstantele dvs.atenuante,in conf.cu art.76 c.pen.sunt recunoasterea faptei ,restituirea prejudiciului si poate imprejurarea ca sunteti la prima fapta.
Sunt la prima fapta...iar unul dintre cei doi angajati au zis ca produsul pe care faptasul la cumparat(un vas WC iar in cutia acestuia ei punand produse) era pentru mine, cand defapt el era pentru unul din cei 2 angajati iar la politie la prima declaratie scrisa pe foaie A4 am sustinut ca ei...cum considerati ca trebuie sa procedez(mentionez ca am mai fost chemati o data ca sa dam din nou declaratii). Daca intorc declaratie ce se poate intampla....se considera grup organizat?? daca e grup organizat e mai mare pedeapsa? multumesc anticipat
E recomandabil sa va angajati avocat intrucat sunt multe persoane implicate.
Gravitatea mai mare data faptei este data si de nr mare de persoane si de faptul ca unele persoane erau angajate acolo.
E posibil ca implicatiile sa fie mai mari decat cele existente in clipa de fata.E foarte posibil ca activitatea infractionala sa nu se rezume doar la acea zi.

avocat Claudiu Lascoschi
andrei-nicu a scris:

Sunt la prima fapta...iar unul dintre cei doi angajati au zis ca produsul pe care faptasul la cumparat(un vas WC iar in cutia acestuia ei punand produse) era pentru mine, cand defapt el era pentru unul din cei 2 angajati iar la politie la prima declaratie scrisa pe foaie A4 am sustinut ca ei...cum considerati ca trebuie sa procedez(mentionez ca am mai fost chemati o data ca sa dam din nou declaratii). Daca intorc declaratie ce se poate intampla....se considera grup organizat?? daca e grup organizat e mai mare pedeapsa? multumesc anticipat

Probabil va referiti la infractiunea de "asociere in vederea savarsirii de infractiuni"pentru care pedeapsa este de la 3 la 12 ani.Nu este vorba despre o pedeapsa mai mare,dar cele doua infractiuni aflate in concurs ar putea determina magistratii sa aplice un spor de pedeapsa.de aceea v-am recomanadat atat eu cat si ceilalti sa va angajati cat mai repede un aparator.
Daca presupunerile avocatului Lascoschi sunt reale este chiar de rau.Atentie sporita,sunteti foarte aproape cel putin de o ordonanta de retinere pe 24 de ore,daca nu chiar de un mandat de arestare.actionati rapid pentru a va lamuri situatia judiciara.
cel de la sectia care a luat declaratiile a zis ca totul decide procurorul, si ne-a zis sa stam linistiti ca o sa luam o amenda administrativa....toti fiind la prima abatare, recunoscand tot ce sa intamplat, colaborand cu politia puteam avea clementa din partea procurolului sa luam cu suspendare, sau mai grav arestare...... politistul nu ne-a zis nimic de arestare in 24 de ore, mentionez ca supermarketul nu sa constituit parte civila....asta ar ajuta cursul anchetei in favoarea noastra....ma scuzati ca pun atatea intrebari dar nu stiu nimic legat de proceduri penale....daca imi angajez un avocat am sanse sa scap basma curata sau eventual doar cu amenda administrativa?? multumesc

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)
Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)