avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din hipermaket carrefour.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din hipermaket carrefour.

Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau textile,respectiv mici produse femeiesti.Am fost prinse dupa ce am platit la casa si rugate sa insotim agentii intr-o camera unde a umat o perchezitie si tot acolo sa calculat valoarea produselor(eu 350 ron si prietena mea 600 ron).am dat declaratie la politie pt ca ei au chemat-o,am platit bunurile in aceiasi zi,si akum cateva zile am primit citatie la politie unde nu stiu ce ne va astepta.cert este ca
avem dosar penal?(pt ca asa scrie pe citatie)....am inteles ca trebuie sa fim milostive in fata procurorului,dar credeti ca vom scapa doar cu o amenda administrativa daca este la prima abatere si suntem si a 12 a?...noi regretam f mult a fost o imaturitate totala din partea noastra?si dk vom scapa doar cu amenda ne mai putem angaja daca apare in cazier?cam cat ar fi amenda in cazul sumelor noastre?Astept raspuns cat mai repede,pana pe 15 iunie pt a sti ce sa fac,
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 7 Iunie 2010
Este cam greu sa se stabileasca incidenta art. 10 alin. 1 lit. b ind. 1 C.pr.pen. pentru agravantele de la lit. a , e si poate si g ale art. 209...Depinde foarte mult de circumstantele savarsirii faptei de catre cele doua si de obiectivismul procurorului, cat si de atitudinea procesuala a celor doua faptuitoare. Este vorba totusi de o fapta savarsita de doua persoane impreuna, dintr-un loc public si poate si in cursul noptii...
Daca era o singura persoana, era mai probabila incidenta art. 18 ind. 1 C.pen. si aplicarea unei amenzi.
Recomand obligatoriu angajarea unui avocat deoarece un avocat din oficiu nu va fi prea interesat de soarta inculpatului pe care-l asista. ;)
Datorita unor avocati milostivi din trecut si a unor judecatori intelegatori veti putea primi o amenda administrativa daca este prima fapta penala si prejudiciul este recuperat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala? dosar penal? constantin20099 constantin20099 am furat un telef de pe masa intr un club.telef era a unui prieten de al meu cu care stateam la masa.am fost vazut pe camerele video si am fost chemat la ... (vezi toată discuția)
Furt de benzina,pentru prima data ,urgent va rog astept un raspuns ,imi pierd controlul ContSters128371 ContSters128371 dar nu inteleg de ce cei de la politie au spus a doua zi,ca nu este necesar avocat si sa stea linistit ca in cel mai rau caz va primi amenda,deci nici macar ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)