Anul trecut in toamna, mai exact in noiembrie am fost prins in supermarket furand si mai exact un mouse wireless de vreo 120RON. Mi s-a facut un formular de interpelare si am predat mouse-ul. La scurt timp au venit jandarmii care mi-au luat declaratie mie si celor de la supermarket si dupa am fost dus la sectia de politie din apropiere. Din ce am auzit eu pe loc atunci cand se scriau hartiile am fost incadrat la furt calificat. Am avut ocazia sa citesc si declaratie celor de la supermarket in care se spunea ca nu depun plangere si ca prejudiciul a fost recuperat in totalitate. De atunci nu mai stiu nimic. Stateam la camin in perioada aia si aveam o viza de flotant pe Bucuresti si aia a fost adresa care am dat-o si in acte. Nu stiu ce se intampla, nu am primit nimic la camin sau poate nu am vazut eu iar acum venind pe vara acasa, plecand din Bucuresti niciatat. Nu stiu unde sa ma interesez de dosar. Am fost la mine in oras la primarie la impozite sa ma interesez daca am vreo amenda de platit si nu aveam. Unde ar trebuie sa imi vina aceasta amenda administrativa in caz ca asa se va solutiona dosarul? Mentionez ca sunt major deci nu mai am treaba cu parintii. Vreau si eu un sfat. Nu vreau sa imi patez cazierul. Va rog raspunsuri pertinente si nu atac la persoana. Sunt constient si eu ce am facut si acum vreau sa stiu ce e de facut.
Pai cazierul dvs e deja patat de vreme ce ati comis un furt calificat. E posibil ca cercetarile in dosar sa nu se fi finalizat. Oricum, cel mai probabil ve-ti primi o amenda sau o mustrare.
Despre dosar va puteti interesa la Sectia de politie unde ati fost audiat sau la Parchetul unde este arondata aceasta sectie.
In mod normal furtul calificat se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Dar avad in vedere ca e prima abatere si prejudiciul a fost recuperat exista 80% sanse sa primesti doar o amenda administrativa de 1000 lei. Daca nu ai primit un raspuns pana acum inseamna ca cercetarile la dosar nu s-au terminat asa ca inca nu s-a luat o decizie. Instiintarea o sa o primesti la adresa de flotant.
Sansele de a primi o amenda administrativa in cazul dat sunt foarte mari.
Cazierul nu va fi patat in caz de amenda administrativa.
Durata de timp pana sa va fie comunicata solutia din dosar poate fi mai mare sau mai mica in functie de parchetul care instrumenteaza cazul.
Cred ca ar trebui sa va interesati la sectia de politie din apropierea supermarketului de unde ati luat bunul. Mergeti pana acolo cand aveti drum si expuneti-le problema.Acolo sigur s-a format un dosar pe numele dvs.
Furt calificat banal!
stefanu
Buna zioa . MI s`a intocmit dosar penal cu denumire de furt calificat pt urmatoarea fapta . Eram intr`un magazin numit METRO cu niste prieteni , ei vroiau sa ... (vezi toată discuția)
Furt altex
Danut1233
Salut, am avut “extraordinara” idee sa fur un mouse wireless din Altex... si m au prins cei de la paza, au chemat poliția apoi m au dus la secție, m au ... (vezi toată discuția)