avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate christianflorin

Activitate christianflorin

Pe asa zisa proprietara as chema-o in instatnta pt uzucapiune.
Pai detin un contract de inchiriere prin care propietara a inchiriat altei persoane inainte sa stam noi in care ea declara ca nu are mostenitori, si terenul este al statului, si cei care au intretinut-o sigur nu au un contract de ingrijire. In plus la primarie in arhiva este numai un plan de zona fara nimic altceva, iar la cf este o parcela de 450 de mp, fara constructii. Mai am si o autorizatie de constructie din 1930 prin care proprietarul terenului care ulterior i l-a confiscat statul isi construieste acest imobil. Deci nu prea vad de unde e ea proprietara.
Va multumesc pentru raspuns.
Va multumesc pentru raspuns, ce mi-ati recomanda in cazul meu, sau ce ati crede ca este de facut?
Buna ziua, am o situatie complicata in legatura cu imobilul unde locuiesc si as dori sa va adresez cateva intrebari.
In 1999 o cunostina a parintilor mei ne-au lasat sa stam in acest imobil fara nici un fel de act. Nici ei nu erau proprietari dar o ingrijeau pe proprietara acestui imobil din cate am inteles eu fara niciun fel de act intre ei. Intre timp proprietara a decedat de 5-6 ani. Acum au venit dupa 13 ani din SUA si mi-au cerut chitantele de al impozit pentru a le plati ei. Eu nu le-am dat, gandidu-ma ca imi trebuie in eventualitatea deschiderii unui proces de uzucapiune.
Mentionez ca detin toate chitanele din anul 2000 pana acum la impozit si toate utilitatile si majoritatea contractelor de servicii sunt pe numele meu.
Imobilul despre care e vorba nu este trecut in cartea funciara, aici fiind numai o parcela de pamant. Si terenul pe care se afla imobilul este confisct de stat din 1965.
Intrebarile mele sunt:
1. Pot cere inscrierea imobilului in cartea funciara pe numele parintilor care locuiesc aici de 13 ani neintrerupt?
2. La uzucapiunea de la 10-20 de ani as avea sanse?

Daca ma puteti ajuta cu ceva sugestii, va multumesc anticipat
deci eu i-am dat masina acum doi ani, iar el a zis ca o trece mai tarziu pe nume ca nu are bani....faza e ca nu vreau sa fiu nesimtzit sau sa profit, dar vreau sa si-o treaca pe nume....care este modalitatea legala prin care l-as putea obliga?
Buna ziua, am si eu o problema, am vandut acum 2 ani o masina unei persoane din aceelasi oras, fara contract de vanzare cumparare...mi-a dat banii i-am dat masina si actele si gata. Acum el nu vrea sa isi plateasca impozitul si nici sa si-o treaca pe nume. Mentionez ca masina este pe numele meu....am contract de vanzare-cumparare de unde am luat-o eu, dar problema este ca i-am dat si talonul si cartea masinii lui. Ce pot face? Sa o dau furata la politzie, sa ma duc sa o iau pur si simplu....ce imi recomandatzi?