Buna ziua, am si eu o problema, am vandut acum 2 ani o masina unei persoane din aceelasi oras, fara contract de vanzare cumparare...mi-a dat banii i-am dat masina si actele si gata. Acum el nu vrea sa isi plateasca impozitul si nici sa si-o treaca pe nume. Mentionez ca masina este pe numele meu....am contract de vanzare-cumparare de unde am luat-o eu, dar problema este ca i-am dat si talonul si cartea masinii lui. Ce pot face? Sa o dau furata la politzie, sa ma duc sa o iau pur si simplu....ce imi recomandatzi?
Depuneti a plangere la politie ca vi s-a furat masina. Veti avea din nou masina, si ramaneti si cu banii.
Cine nu a vrut contract cumparare-vanzare ?
De fapt, problema este mai complicat.
Daca declarati furtul masinii, trebuie sa declarati si data furtului.Apoi ce furt este, daca "hotul" a platit contravaloarea? daca anchetatorul este destept, va denunta din oficiu, ca v-ati inteles sa nu platiti taxele pentru transcriere.
Deci puteti sa alegeti : ori platit o amenda pentru ca ati vrut sa inselati statul, ori platit impozitul pe masina.
Prostia se plateste.
Taxele de transcriere nu le achita cumparatorul.In privinta impozitului, mi-e teama ca este de datoria dvs. sa-l achitati , odata ce nu s-a efectuat transcrierea. De furt nici nu poate fi vorba, odata ce ati primit contravaloarea autoturismului si nici nu ar fi corect din partea dvs..Poate o plangere la Politie, daca cunoasteti numele persoanei careia i-ati vandut masina.In urma plangerii dvs. organele de Politie va obliga persoana la transcrierea pe numele sau.
deci eu i-am dat masina acum doi ani, iar el a zis ca o trece mai tarziu pe nume ca nu are bani....faza e ca nu vreau sa fiu nesimtzit sau sa profit, dar vreau sa si-o treaca pe nume....care este modalitatea legala prin care l-as putea obliga?
Numere furate
ovidiu_6751
Buna seara ieri seara mi s-au furat numere de pe masina...cum as putea sa le recuperez? o sa am probleme pt ca masina nu este pe numele meu si am doar un ... (vezi toată discuția)