avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparatorul masinii refuza sa isi treaca masina pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparatorul masinii refuza sa isi treaca masina pe numele lui

Buna ziua, am si eu o problema, am vandut acum 2 ani o masina unei persoane din aceelasi oras, fara contract de vanzare cumparare...mi-a dat banii i-am dat masina si actele si gata. Acum el nu vrea sa isi plateasca impozitul si nici sa si-o treaca pe nume. Mentionez ca masina este pe numele meu....am contract de vanzare-cumparare de unde am luat-o eu, dar problema este ca i-am dat si talonul si cartea masinii lui. Ce pot face? Sa o dau furata la politzie, sa ma duc sa o iau pur si simplu....ce imi recomandatzi?
Cel mai recent răspuns: christianflorin , utilizator 22:56, 5 Ianuarie 2011
Depuneti a plangere la politie ca vi s-a furat masina. Veti avea din nou masina, si ramaneti si cu banii.
Cine nu a vrut contract cumparare-vanzare ?
De fapt, problema este mai complicat.
Daca declarati furtul masinii, trebuie sa declarati si data furtului.Apoi ce furt este, daca "hotul" a platit contravaloarea? daca anchetatorul este destept, va denunta din oficiu, ca v-ati inteles sa nu platiti taxele pentru transcriere.
Deci puteti sa alegeti : ori platit o amenda pentru ca ati vrut sa inselati statul, ori platit impozitul pe masina.
Prostia se plateste.
Taxele de transcriere nu le achita cumparatorul.In privinta impozitului, mi-e teama ca este de datoria dvs. sa-l achitati , odata ce nu s-a efectuat transcrierea. De furt nici nu poate fi vorba, odata ce ati primit contravaloarea autoturismului si nici nu ar fi corect din partea dvs..Poate o plangere la Politie, daca cunoasteti numele persoanei careia i-ati vandut masina.In urma plangerii dvs. organele de Politie va obliga persoana la transcrierea pe numele sau.
sa achitati impozitele ca sunt obligatia dvs si sa faceti actele legal.
deci eu i-am dat masina acum doi ani, iar el a zis ca o trece mai tarziu pe nume ca nu are bani....faza e ca nu vreau sa fiu nesimtzit sau sa profit, dar vreau sa si-o treaca pe nume....care este modalitatea legala prin care l-as putea obliga?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism furat dat in custodie janrush2001 janrush2001 mi s-a furat autoturismul in luna iulie cu toate actele in original.masina de abia o achizitionasem si am reusit doar sa o inregistrez la primarie(singurele ... (vezi toată discuția)
Numere furate ovidiu_6751 ovidiu_6751 Buna seara ieri seara mi s-au furat numere de pe masina...cum as putea sa le recuperez? o sa am probleme pt ca masina nu este pe numele meu si am doar un ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere auto tatuemi tatuemi Buna ziua, am nevoie de un sfat ! Am vandut o masina in 2006 cu act de vanzare cumparare , dar cumparatorul nu a mai vrut sa inmatriculeze masina pe numele ... (vezi toată discuția)