Domnule Trifan,in primul rand vreau sa va multumesc ca mi-ati raspuns prompt si va trimit toate datele complete.
In anul 1996 am fost la Primaria Visani-Braila si am solicitat un loc de casa ptr. constructia unui imobil. Am obtinut aprobarea Primariei Visani printr-un aviz care totodata serveste si la eliberarea certificatului de urbanism. Dupa aceea treptat am obtinut actele necesare ptr. inceperea constructiei casei: Memoriu tehnic,Autorizatie de constructie,Certificat de urbanism,Schita casei cu planul de incadrare in localitate a locuintei si planul de situatie. In aviz primaria specifica ca anexeaza actul de propietate a terenului act pe care nu il detin. Nici pana acum nu am obtinut actele de proprietate a terenului si a casei cu toate ca am solicitat acest lucru de nenumarate ori verbal si prin cerere inregistrata. Am platit la zi taxele si impozitele cu toate ca nu am actele de proprietate.
Eu sunt titularul actelor specificate mai sus (Florin) a unei case cu o suprafata de 136 mp, fara etaje.
Nu inteleg cine sunt contribuabilii care au declarat?
Cum as putea sa obtin actele de proprietate a casei si a terenului?
Cine este vinovatul in acest caz?
In anul 1996, in 21.02 am primit de la Consiliul Local Visani, jud. Braila aviz pt construirea unui imobil pe terenul proprietate personala dobandit conform procesului verbal de punere in posesie (proces verbal care nu mi l-a dat Primaria Visani);
S-a facut memoriu tehnic pt constructia acestei locuinte;
de asemeni, am primit:
- autorizatie de construire in Februarie 1996
- certificat de urbanism tot in Febr 1996
- schita casei executata de un arhitect autorizat din Braila
- aviz pt amplasarea constructiei
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Intrucat Primaria Visani nu mi-a eliberat la vremea respectiva (actul de proprietate al casei si terenului, respectiv proces verbal de punere in posesie, desi in actele emise mi-au specificat ca sunt anexate); cum as putea sa intru in posesia lor, cu toate ca le-am emis o cererea inregistrata pt acestea anul trecut in Iulie, si nu am primit nici un raspuns?
2) Platim taxe si impozite la casa si teren la Primaria Visani, fara a avea acte de proprietate? este legal?
3) Ca sa obtin actele de proprietate mai am nevoie sa fac intabularea si cadastru?
Multumesc